avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Dreptul muncii - desfacere contract muncă din motiv ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Dreptul muncii - desfacere contract muncă din motiv de lipsă serviciu-blocare în străinatate

Bună ziua, unei persoane , angajată in Romania la o multinationala ( de peste 20 de ani ) , care a plecat in luna martie 2020 , fiind în concediu de odihna ,la neamuri în insula Channel Island si a ramas blocata pe insula ( legatura cu UK fiind efectiv oprita ) i se poate desface contractul de munca pe motiv "lipsa serviciu" .Mentionez că a anuntat angajatorul ca nu are cum să se intoarcă si initial i s-a comunicat ca va fi inregistrata in concediu fară plata . Neștiind dacă durata acestui concediu fara plata prin lege este limitata la vreun numar de zile , aș dori să aflu un răspuns la aceasta intrebare . Poate să nu mai fie primită inapoi la locul de munca , acum cand în sfarsit a obtinut o nouă planificare de zbor spre Romania ,( planificare ce speră să nu fie iar anulată) Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
xenia_mn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia Oana , Avocat 11:15, 16 Iunie 2020
A primit vreun raspuns la cererea sa de CFP ?
In principiu nu i se poate desface contractul de munca, fiind o situatie de forta majora lipsa de la locul de munca. Totul depinde insa de dispozitiile contractuale, de regulamentul intern si de CCM eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Poti sa iei concediu fara plata imediat a doua zi dupa ce expira concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani? Dar concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata remus39 remus39 Am si eu nevoie de un mic ajutor; Ce se intampla daca am depus o cerere de concediu fara plata si nu mi-a fost aprobata inca din prima zi fara a mi se da nici ... (vezi toată discuția)