Bună ziua, unei persoane , angajată in Romania la o multinationala ( de peste 20 de ani ) , care a plecat in luna martie 2020 , fiind în concediu de odihna ,la neamuri în insula Channel Island si a ramas blocata pe insula ( legatura cu UK fiind efectiv oprita ) i se poate desface contractul de munca pe motiv "lipsa serviciu" .Mentionez că a anuntat angajatorul ca nu are cum să se intoarcă si initial i s-a comunicat ca va fi inregistrata in concediu fară plata . Neștiind dacă durata acestui concediu fara plata prin lege este limitata la vreun numar de zile , aș dori să aflu un răspuns la aceasta intrebare . Poate să nu mai fie primită inapoi la locul de munca , acum cand în sfarsit a obtinut o nouă planificare de zbor spre Romania ,( planificare ce speră să nu fie iar anulată) Multumesc anticipat !
In principiu nu i se poate desface contractul de munca, fiind o situatie de forta majora lipsa de la locul de munca. Totul depinde insa de dispozitiile contractuale, de regulamentul intern si de CCM eventual.
Concediu fara plata
remus39
Am si eu nevoie de un mic ajutor;
Ce se intampla daca am depus o cerere de concediu fara plata si nu mi-a fost aprobata inca din prima zi fara a mi se da nici ... (vezi toată discuția)