avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul are obligatia sa ma contacteze?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul are obligatia sa ma contacteze?

In urma sesezarii mele la ITM ca angajatorl nu mi-a platit concediul de maternitate pe lunile august si septembrie si nici salariul bonus , mi s-a raspuns ca in urma controlului efectuat la societate s-a dispus masura obligatorie in sarcina societatii de a face plata sumelor restante pana la data deb 21 dec dar mi-s-a sugerat sa ma prezint la societate pentru a ridica aceste sume. Intrebarea mea este : Angajatorul nu are obligatia de a ma anunta in scris cu privire la ziua, locul si ora la care trebuie sa ma prezint pt. a-mi ridica drepturile? Ma prezin eu asa pur si simplu ca am venit sa ridic banii?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:36, 30 Decembrie 2009
Daca va prezentati cu raspunsul de la ITM cred ca e suficient.
e dreptul dvs sa mergeti sa va ridicati banii care si asa sunt restanti , fara invitatie de la societate , cu atat mai mult cu cat ITM a dispus prin proces verbal de control masura de a plati salariile restante
1. Daca asteptati sa va cheme angajatorul s-ar putea sa ramaneti fara bani.
2. Pentru a nu face drumul degeaba ar fi bine sa dati un telefon inainte sa stabiliti ziua cand sa va duceti.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Stimata |Doamna, in cazul dvs e mai bine sa sunati intai sa vi se confirme, chiar daca de la I.T.M. a dispus prin proces verbal de control masura de a vi se plati salariile restante, explicati la telefon ca vi s-a confirmat de la ITM prin proces verbal drepturile dvs salariale si la ce ora/zi puteti sa veniti sa va ridicati salariile restante. Bafta ;) si nu uitati ca traim in Romania, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va incredeti prea mult in corectitudine ;)

Alte discuții în legătură

Ce sanctiune primeste angajatorul daca nu face dovada platii pana la data stabilita prin proces verbal de organul de control Claudia Carmen Claudia Carmen In urma sesezarii mele la ITM ca angajatorl nu mi-a platit concediul de maternitate pe lunile august si septembrie si nici salariul bonus , mi s-a raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Instanta litigiu munca nitmar nitmar itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Pentru 2 zile lipsite esti concediat gabitamaria gabitamaria Buna ziua, doresc o lamurire la o problema cu care m-am confruntat recent.Pe scurt, in data de 25.10.10 anunt conducerea firmei ca lipsesc 2 zile, pe motiv ... (vezi toată discuția)