avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sanctiune primeste angajatorul daca nu face dovada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sanctiune primeste angajatorul daca nu face dovada platii pana la data stabilita prin proces verbal de organul de control

In urma sesezarii mele la ITM ca angajatorl nu mi-a platit concediul de maternitate pe lunile august si septembrie si nici salariul bonus , mi s-a raspuns ca in urma controlului efectuat la societate s-a dispus masura obligatorie in sarcina societatii de a face plata sumelor restante pana la data deb 21 dec dar mi-s-a sugerat sa ma prezint la societate pentru a ridica aceste sume. Intrebarea mea este : Angajatorul nu are obligatia de a ma anunta in scris cu privire la ziua, locul si ora la care trebuie sa ma prezint pt. a-mi ridica drepturile? Ma prezin eu asa pur si simplu ca am venit sa ridic banii? Va multumesc pentru raspunsuri! Desi suntem in 29.12.2009 eu n-am primit inca nici un ban! In data de 18 dupa ce am fost sunata de contabila societatii sa ma prezint cu cererea de suspendare a contractului de munca(pe perioada concediului de ingrijire copil), am fost la serviciu cu cererea respeactiva desi era a treia cerere depusa., dansa motivand ca ea nu are alta cerere depusa de mine (mentionez ca la prima dansa mi-a dat nr. de inregistrare iar a doua am trimis-o recomandata cu valoare declarata si confirmare de primire). Am intrebat si de salariu si a zis ca ea nu stie nimic si sa o caut pe doamna administrator. Am cautat-o... nu era acolo... bineinteles...Luni in data de 21 am fost sunata din nou de contabila , sa depun o alta cerere de suspendare a contractului de munca pe motiv ca cei de la ITM au respins-o pe cea din 18 pentru ca nu e bine formulata....cred ca mai degraba a aderanjat-o ca am specificat ca '' solicit pentru a treia oara suspendarea...." si-am mai facut inca o cerere bineinteles cu specificatia "...solicit pentru a patra oara suspendarea....". Am intrebat bineinteles si de salarii dar si de doamna administrator.Mi s-a raspuns ca doamna e in concediu si de salarii nu stie nimic. Asa ca in ajun de Craciun n-am avut bani nici macar de bomboane de pom! Intrebarea mea e cum recuperez banii si cum poate sanctiona ITM societatea, ca nu a facut dovada platii catre mine, pana la data stabilita in procesul verbal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 29 Decembrie 2009
Depuneti din nou o noua sesizare catre ITM prin care precizati ca pana la data stabilitata in procesul verbal nu vi s-au achitat drepturile banesti. In baza acestei sesizari, ITM-ul poate sanctiona contraventional societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul are obligatia sa ma contacteze? Claudia Carmen Claudia Carmen In urma sesezarii mele la ITM ca angajatorl nu mi-a platit concediul de maternitate pe lunile august si septembrie si nici salariul bonus , mi s-a raspuns ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul inainte de ridicarea permisului suspendat maryus2y maryus2y Buna ziua. Am avut permisul suspendat pe o perioada de trei luni. Cele trei luni sau scurs. Permisul trebuie sa il ridic din bacau, insa acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Proces castigat , cum execut silit banca ? ionut22gl ionut22gl Ma numesc ionut sunt din Galati si am o intrebare.Acum ceva timp am intrat intr-un proces cu o banca importanta din Romania,in luna mai am primit sentinta ... (vezi toată discuția)