In urma sesezarii mele la ITM ca angajatorl nu mi-a platit concediul de maternitate pe lunile august si septembrie si nici salariul bonus , mi s-a raspuns ca in urma controlului efectuat la societate s-a dispus masura obligatorie in sarcina societatii de a face plata sumelor restante pana la data deb 21 dec dar mi-s-a sugerat sa ma prezint la societate pentru a ridica aceste sume. Intrebarea mea este : Angajatorul nu are obligatia de a ma anunta in scris cu privire la ziua, locul si ora la care trebuie sa ma prezint pt. a-mi ridica drepturile? Ma prezin eu asa pur si simplu ca am venit sa ridic banii? Va multumesc pentru raspunsuri! Desi suntem in 29.12.2009 eu n-am primit inca nici un ban! In data de 18 dupa ce am fost sunata de contabila societatii sa ma prezint cu cererea de suspendare a contractului de munca(pe perioada concediului de ingrijire copil), am fost la serviciu cu cererea respeactiva desi era a treia cerere depusa., dansa motivand ca ea nu are alta cerere depusa de mine (mentionez ca la prima dansa mi-a dat nr. de inregistrare iar a doua am trimis-o recomandata cu valoare declarata si confirmare de primire). Am intrebat si de salariu si a zis ca ea nu stie nimic si sa o caut pe doamna administrator. Am cautat-o... nu era acolo... bineinteles...Luni in data de 21 am fost sunata din nou de contabila , sa depun o alta cerere de suspendare a contractului de munca pe motiv ca cei de la ITM au respins-o pe cea din 18 pentru ca nu e bine formulata....cred ca mai degraba a aderanjat-o ca am specificat ca '' solicit pentru a treia oara suspendarea...." si-am mai facut inca o cerere bineinteles cu specificatia "...solicit pentru a patra oara suspendarea....". Am intrebat bineinteles si de salarii dar si de doamna administrator.Mi s-a raspuns ca doamna e in concediu si de salarii nu stie nimic. Asa ca in ajun de Craciun n-am avut bani nici macar de bomboane de pom! Intrebarea mea e cum recuperez banii si cum poate sanctiona ITM societatea, ca nu a facut dovada platii catre mine, pana la data stabilita in procesul verbal.
Depuneti din nou o noua sesizare catre ITM prin care precizati ca pana la data stabilitata in procesul verbal nu vi s-au achitat drepturile banesti. In baza acestei sesizari, ITM-ul poate sanctiona contraventional societatea.