avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avocatul Poporului Vs. Sistemul medical din Romania in cauza COVID-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele COVID

Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi pare extrem de controversat.

[ link extern ]

[ link extern ]


Aveti aici raspunsul lui Arafat:

[ link extern ]

In toate statele tratamentul a fost in genere de acelasi fel, cu precizarea ca in Romania mie imi pare cu mult mai uman.

Faptul ca au fost izolati si ca era necesar a nu se avea contact cu cei infectati cu COVID-19 a fost ceva necesar intr-o societate democratica.
Riscul de infectare a medicilor si a cadrelor medicale era atat de ridicat incat nu exista alta solutie.

Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:30, 21 Iulie 2020
Parlamentul putea sa faca multe, la fel Avocatul Poporului, la fel CCR daca nu ar fi atat de ocupati sa dea la gioale guvernului si Presedintelui.Daca nu ar fi an electoral , altfel statea treaba...Se putea aproba legea pe proiectul guvernului , ca nu stai cand iti arde casa sa te consulti cu nu grup de specialisti cum sa dai cu apa fara sa-i uzi gazonul vecinului si sa-i deranjezi proprietatea, stingi incendiul si pe urma vezi ce faci. Cand se ajungea intr-o situatie cvasi-normala, pritocesti o lege cu specialisti,medici,juristi, ONG-uri si cine s-o mai gasi, faci legea perfecta, o abrogi pe prima, si asta e , mergi inainte. Asa, practic asta au facut, au legiferat eutanasia indirecta , exact ca in Spania, unde , debordate fiind spitalele, medicii au primit indicatii sa nu trateze in nici un fel pacienti peste 70 de ani. Stiam aeasta informatie din interiorul unui spital din Madrid , fireste, n-a fost nimic oficial. Doar ca acum au aparut inregistrari video-audio si guvernul local din Madrid e acuzat de genocid. Am vazut aceasta inregistrare ieri, la Digi24. Si, in acest context, cum va fi la noi , cand medicii vor fi siliti sa aleaga pe cine pun pe ventilator si pe cine nu ? Va rog sa nu ma judecati, am 64 ani, ce sansa as avea eu, pensionara, neproductiva, la concurenta cu dl. BX , de pilda, om productiv, tanar probabil, sau cu sotia, sau cu copilul lui ? Va spun eu ce sansa, intamplarea face ca am vandut o mostenire si dispun de o suma maricica de bani, si nu am sa ezit s-o pun la bataie daca va fi sa-mi salvez viata, asa patetica si cu perspectiva scurta cum e. Nu stiu ce imi va raspunde medicul caruia ii voi oferi - de pilda - 50.000 euro ( sau mai mult, daca va trebui ) , sa vada ca eu am mai multe indicatii terapeutice decat altul....Poate ma va refuza....Dar, daca se va gandi cum oamenii il acuza ca vrea dictatura medicala, ca Avocatul Poporului il considera tortionar , cand el se coace in suc-propriu in costumele acelea de plastic , transpirand si facand rani si iritatii, iar oamenii se considera cu drepturile incalcate daca trebuie sa respecte niste masuri absolut minimale, poate ca se va gandi de doua ori cine are mai multe indicatii pentru a fi salvat....Daca concetatenilor mei li se pare ca e mult-prea-mult sa-si spele mainile, sa poarte o nenorocita de masca in spatii inchise si sa nu se imbulzeasca , din consideratie pentru viata mea si a altora ca mine, atunci sunt exonerata de orice obligatie morala fata de ei. Si nu o sa am nici o mustrare de constiinta, va asigur, am dreptul sa-mi apar viata, si daca nu-l am, mi-l iau singura. Nu am stofa de erou.
Si in Italia a fost la fel cu alegerea celor tineri pentru a fi pusi la ventilatoare intrucat acestia aveau sanse sa scape in timp ce persoanele de peste 60 de ani nu erau cotate cu sanse mari la viata si erau practic lasate sa moara pentru ca fara ventilator nu mai aveau cum sa traiasca.Nimeni nu traieste fara oxigen.
Din doua persoane trebuia sa aleaga pe cine sa lase sa traiasca.
Este extrem de neplacut asa ceva si cei care zic ca virusul nu exista o cauta cu lumanarea.
Pe ei nici nu ii intereseaza ca mor altii daca ei traiesc.Aceasta este mentalitatea care pare sa castige din ce in ce mai mult teren, o mentalitate ilicita.Aceasta mentalitate au avut-o si cei veniti din diaspora, o mica parte din ei, dar care au generat daune uriase prin atitudinea lor.Ei fiind asimptomatici nu ii interesa de restul.

Eu sunt suparat ca s-au luat masuri prea blande la inceput intrucat trebuiau absolut toti carantinati indiferent de unde veneau.Izolarea a generat si ea transmiterea virusului pentru ca nu a fost respectata si eu eram sigur ca vor fi destui care sa nu respecte izolarea.
Trebuia facuta o zona de carantinare masiva pe cativa kilometri cum ar fi fost la Mamaia si lasati sa iasa din camere toti aceia care ar fi dorit sa se plimbe dar fara sa depaseasca perimetrul prestabilit.Armata putea pazi zona de perimetru pentru ca politia nu ar fi facut fata.
Ar fi mai multe de spus dar este inutil acum.Eu am fost sigur inca din luna martie 2020 ca, in ipoteza in care nu vor fi carantinati toti se va ajunge la ceea ce avem astazi in Romania.

Din pacate, acum situatia este foarte greu de controlat si o carantina in forta, asa cum s-ar fi impus la inceput, nu mai este oportuna.
De aici si discutiile legate de carantina si izolare din parlament si toata nebunia aferenta.

O problema este si aceea ca orice persoana suspecta ar trebui testata.
Sa ti contactii in izolare 14 zile si apoi daca iarasi au contact cu vreun infectat sa stea iarasi in izolare si tot asa luni de zile nu constituie o solutie si lumea se va revolta.Ca sa ma fac inteles va dau un exemplu.Daca o persoana sta de 10 ori pe an in izolare inseamna 140 de zile pe an.Va trebui facuta neaparat testare ca sa iasa din izolare mai inainte de 14 zile pentru ca de abia atunci vorbim de incalcarea unor drepturi fundamentale.
Pana acum nu au existat probleme reale.De acum incolo vor aparea problemele deosebit de serioase referitoare la drepturile si libertatile fundamentale ale omului.

Masurile extrem de dure care trebuiau luate inainte de intrarea virusului in tara impiedicau nebunia din clipa de fata.


Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Indraznesc sa va contrazic, domnule avocat, in perioada starii de urgenta lucrurile ajunsesera gestionabile , cazuri noi erau putine si spitalele isi reluau activitatea aproape de normal . Sa dispara toate cazurile noi nu cred ca e posibil, nici cu un vaccin eficient, tot se vor gasi antivaccinisti care vor putea face boala. Si , daca nu se dezvolta imunitate dupa ce ai facut boala si poti sa te reinfectezi, atunci vaccinul nu mai are sens , pentru ca asta e vaccinul, o doza de virusi atenuati care face sa dezvolti antcorpi care te apara de boala. Daca nici facand boala nu dezvolti imunitate, cu atat mai putin esti aparat de niste anticorpi produsi ca raspuns la virusi atenuati. Atunci, drept sa va spun, am festelit-o, scuzati limbajul neacademic. Ramane doar sa ne rugam lui Dumnezeu, si sa asteptam ani si ani sa-si diminueze virusul....virulenta, pentru ca nu are biologic sens sa-ti omori gazda, ca mori si tu, iar scopul suprem al microorganismelor este sa se reproduca , nu sa se autodistruga. Problema in tara la noi n-as zice ca vine de la diaspora, ca au venit peste un milion de oameni in tara si , desi n-a fost floare-la-ureche sa gestionezi asta, totusi s-a mers in directia buna. Nu puteai sa le refuzi intrarea in tara, sunt cetateni romani, si stiti dumneavoastra....au drepturi. Degringolada a inceput cu propaganda asta desantata, a carei varf de lance a fost actiunile Avocatului Poporului , care se stie exact ce a dorit. Se creeaza o uriasa criza, negestionabila, si apoi arati cu degetul guvernul ca nu se descurca, pentru ca prea aratau binisor spre bine lucrurile....Asta-i ce a manat-o in lupta, interese politice meschine, nu grija fata de dreptul fundamental la viata si sanatate al romanilor. Iar acum suntem intr-o uriasa problema din care nu stiu cand sau daca vom putea iesi. Si chiar daca vom iesi la un moment dat , vom fi mult-mult mai putini.....
Eu nu am zis sa nu fie primiti in tara cei veniti din strainatate ci absolut toti sa fi fost carantinati pe un perimetru larg pentru a exista si o libertate de miscare mai ales daca nu erau testati.

Fara izolare la domiciliu.
Izolarea la domiciliu in perioada de inceput a fost contraindicata.

Nu au fost multi iresponsabili care au facut probleme dar de la acestia a inceput nebunia.
Tot acestia au inceput sa zica primii ca virusul nu exista deoarece ei erau asimptomatici.
Unii dintre ei cred ca au adoptat si ca masura de protectie psihologica a mintii lor ideea ca virusul nu exista pentru ca nu suportau consecintele care se produceau daca infectau pe altii.Adica nu vroiau sa accepte ideea ca ei ar putea ucide o persoana prin atitudinea lor si ca ar infecta o alta persoana care ar deceda din acest motiv.
Din pacate, psihologii nu au analizat aceasta chestiune iar acum este prea tarziu.
Eu am aflat destul de tarziu ca exista persoane care sustin ca virusul nu exista.

Starea de urgenta a diminuat transmisia dar nu a dus la eradicarea virusului.
Era evident ca va exista un numar de infectari ceva mai crescut dupa starea de urgenta.
Dar, nerespectarea masurilor medico-sanitare a dus la o explozie de infectari.
Daca am fi avut stare de urgenta 4 luni tot nu ar fi ajutat intrucat in timp situatia ar fi devenit la fel ca si in situatia data.

Eu am estimat de mult timp ca Bucurestiul va deveni cel mai infectat oras.Era ceva previzibil.
Si acum are cel mai mare numar de infectari.
Cu siguranta ca numarul de infectari este mult mai mare decat cel care rezulta din teste.
Romanii au ajuns sa fie aprope de a nu mai fi primiti in strainatate.
Eu nici nu mai plec in strainatate.Am inteles acest lucru din luna februarie si am atins siguranta pe vreo 2-3 martie.
De aceea, mi-am dorit ca Romania sa fi ramas neinfectata si izolata pentru ca era evident ce stres va urma daca virusul va intra in tara.

Referitor la cei care nu ar vrea sa se vaccineze este problema lor.
Daca vaccinul da imunitate o vreme indelungata la cei care se vaccineaza nu mai conteaza.
Nu stiu ce se va decide in UE cu privire la obligativitatea sau lipsa de obligativitate a vaccinului.
Este posibil sa se ajunga la solutia juridica democratica ca cei care nu vor sa se vaccineze sa suporte costul spitalizarii in caz de infectare cu Covid 19 si costul este unul ridicat.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@CHKa - nu exista vaccin pt asa ceva si nu se va putea face unul viabil. Asta e stiinta, nu poveste. A recunoscut chiar Fauci cand a fost interogat de congresul SUA.
Crizele negestionabile sunt tot la ordin. Asta se doreste, pentru propunerea ulterioara a unui guvern mondial in fata caruia sa nu miste nimeni si nimic.
Tot haosul este cat se poate de intentionat. Si nu e de vina Avocatul Poporului sau CCR-ul. Daca se vroia, se facea o lege serioasa, nu una la misto. Nu s-a vrut. Tocmai ca sa existe cat mai mult haos.


@CLAUDIU LASCOSCHI, da, era clar ca asta o sa fie cu Bucurestiul, e o extrapolare de baza chestia asta.
Iar cu cei ce nu vor vaccin, e simplu: sa fie sanatosi !
Nu trebuie obligati la nimic. Cine vrea accepta si gata, nu ar trebui sa moara de grija celui care nu vrea.
Dar in momentul in care vaccinatii tot se vor imbolnavi, ce mai facem ?

Acum ia uitati ce zic unele marturii:

Tratamentul pentru Covid, mai ÎNFIORĂTOR decât chimioterapia

Stela Spataru iulie 18, 2020

Propagandiștii care au luat multe milioane de euro de la guvern pentru a promova zi și noapte povești înspăimântătoare despre coronavirus nu sunt deosebit de deștepți.

Sâmbătă seara, când vrea și omul să se relaxeze, Antena 1 a difuzat un material care în loc să ne sperie de virus, ne îngrozește cu privire la tratamentul care le este aplicat bieților pacienți.

Astfel, un medic oncolog a povestit despre efectele secundare cumplite ale tratamentului primit, asigurându-ne că este mult mai rău decât chimioterapia.

„Tratamentul este foarte dur. (..) La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare. arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie.

A fost un efort deosebit în cele zece zile să pot mânca pentru că dispare pofta de mâncare.

Ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu.

Mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezista.

Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de astenie destul de serioasă.

E ca și cum ai învață din nou să mergi. Nu poți să faci decât câțiva pași după care trebuie să te așezi.

Vei rămâne cu probleme de concentrare.

Nu mai poți să citești foarte mult, nu mai poți să urmărești emisiunile pentru că obosești.

Rămân probleme de coordonare. Îți scapă obiectele din mâini, lucru pe care-l observ și la mine”, a declarat medicul oncolog Crina Călinescu pentru Antena 1.

Citiți cu mare atenție declarația aceasta, care se referă strict la tratament, nu la boala în sine, despre care știrista de la Antena ne informa cu un zâmbet tâmp că era de fapt o formă ușoară.

Noroc cu tratamentul care a pus-o la pământ!

Astfel de mărturii au mai apărut prin presă, în reportajele din spitale unde oamenii la fel se plângeau de durerile de burtă (și un singur WC la mai multe saloane).

Întrebarea care se pune citând această declarație este cum știe omul dacă simptomele pe care le are sunt de la boală sau de la tratament???

Nu știm ce tratament a primit doctorița de la Antena 1, foarte probabil minunatul Remdesivir, medicamentul pe care compania americană Gilead intenționează să-l vândă cu vreo 3000 de dolari doza pentru un pacient.

Nu de alta, dar paracetamolul sau alte antigripale obișnuite nu dau asemenea efecte secundare.

Culmea ironiei, propagandiștii de la Digi24 au prezentat tot sâmbătă povestea moralizatoare a pacientului de la Timișoara care a refuzat tratamentul pentru că nu dorea să fie „cobai pentru experimente” și a murit.

Dumnezeu să-l ierte, dar cum să nu înțelegi că unui om îi e frică de tratamentele din spital, în condițiile în care acestea chiar sunt experimentale.

Faimosul remdesivir este un medicament inventat de Gilead acum câțiva ani ca tratament pentru Ebola.

Ce are Ebola cu coronavirusul nimeni nu știe!

Ceea ce știm este însă că americanii rămăseseră cu medicamentul nevândut pentru că epidemia de Ebola nu s-a manifestat.

Iar acum ni l-au vârât pe gât pe post de tratament pentru Covid.

Pe principiul, ce mi-e un virus, ce mi-e altul!

După ce auzi asemenea afirmații din gura unui medic cum să mai ai încredere în spitale și tratamente?

Să luăm de pildă cazul unui asimptomatic, care n-are absolut nimic dar îl obligă alde Arafat să stea în spital și îi dă și tratamentul minune să-l scape de virus.

Adică tu te duci bine mersi pe picioare și te îndoapă doctorii cu un medicament care te face din om neom!?

Eu nu as accepta un astfel de tratament; as merge cel mult pe hidroxicorochina si tratament clasic, dovedit deja viabil si la noi si in afara.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)