avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o angajata gravida poate sa refuze indeplinirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o angajata gravida poate sa refuze indeplinirea atributiilor conform fisei postului?

Buna seara,
Spuneti-mi, va rog, ce se poate face in cazul in care o angajata care instiintat firma ca este insarcinata profita de aceasta stare si nu-si mai respecta fisa postului si nu indeplineste sarcinile in firma, desi acestea nu dauneaza starii de sanatate???
Se poate intocmi referat de abatere disciplinara?
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:48, 16 Decembrie 2009
Art. 7. - (1) În termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa înstiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza îsi desfasoara activitatea.
(2) De la data primirii înstiintarii medicul de medicina muncii si inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele si în conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

Sper ca angajatorul sa aibe macar curiozitatea (ca sa nu zic obligatia) sa citeasca OUG 96/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ioana b ioana b daca o angajata este insarcinata poate sa fie data afara?gravida si-a anuntat sefi verbal dar nu si-a inregistrat declaratia in scris, iar angajatorul dupa o ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)
Sarcina in perioada de proba irinuka2005 irinuka2005 buna seara...am si eu o intrebare la dvs...O salariata care este gravida si se afla in perioada de proba poate fi data afara de la locul de munca?Multumesc!Va ... (vezi toată discuția)