avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu dupa terminarea contractului determinat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu dupa terminarea contractului determinat ?

2 intrebari :
1.Pe data de 15 decemrie expira contractul determinat de munca al unei prietene.
Azi, in ultima zi de lucru, sefa spune ca nu ii poate face incheierea cartii de munca deoarece trebuie sa ii dea si concediul, ca sa fie in regula. Este normal asa ceva ?

2. Cat dureaza incheierea unei carti la munca dupa terminarea contractului determinat. Sefa spune ca nu se poate pana la sarbatori.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 23:26, 15 Decembrie 2009
La data expirararii contractului de munca angajatorul are obligatia sa procedeze la emiterea deciziei si efectuarea inscrieri in cartea de munca, sa inregistreze in 5 zile respectiva decizie la ITM. La incetarea raporturilor de munca angajatorul va acorda salariatului toate drepturile de natura salariala inclusiv plata concediului de odihna neefectuat (ca sa fie intradevar in regula). In acest caz nu se efectuaza preaviz. Practic in 5-10 zile ar trebui sa intrati in posesia cartii de munca (dureaza cateva zile si la ITM).
Nu se poate efectua concediu de odihna dupa expirarea contractului de munca.
Asa cum v-a spus si dl Neagu, concediul de odihna neefectuat se plateste la plecarea din societate.
Spuneti-i prietenei Dvoastra sa ceara de la angajator si adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj pe ultimele 12 luni (sau pe cate luni a lucrat, daca sunt mai putine). Este o adeverinta tip, pe site-ul ANOFM.
In ceea ce priveste eliberarea carnetului de munca poate dura cam 3 sapatamani. Sunt multi inspectori de la iTM in concedii fara plata si lucrurile merg si mai greu decat pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut concediu de odihna? preda ioana preda ioana buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul ... (vezi toată discuția)
Platesc spitalizare? miky3110 miky3110 Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate face in cazul tatalui meu caruia i s-a facut lichidarea l-a locul de munca incepand cu data de 01.10. ... (vezi toată discuția)
Angajatorul imi solicita sa-mi semnez concediul de odihna julyaalexa julyaalexa Buna, Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata, in 3 septembrie mi-ar expira contractul de munca, si mai am 22 zile de concediu. Mi s-a ... (vezi toată discuția)