Buna seara! De un an de zile am cumparat un apartament. Apartamentul dispune de un logie, dar blocul are uscator comun. Vecina care a pus monopol pe uscator ma ameninta ca imi face reclamatie pentru ca nu am dreptul sa folosesc uscatorul comun, deoarece dispun de logie. Ori de cate ori intind rufe acolo, imi suna la usa si face scandal. Nu mai am liniste in casa din cauza ei.
E legal ce face si zice doamna? Multumesc!
In situatia dvs. ar trebui sa va prevalati de dispozitiile art.29 al.1 din legea 196/2018:
ART. 29
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credință și sub orice formă,
folosirea normală a condominiului, sau a unor părți componente, potrivit destinației acestora, și creează prejudicii celorlalți proprietari, proprietarii prejudiciați sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris președintelui, comitetului executiv al asociației de proprietari și instituțiilor cu atribuții privind respectarea ordinii și liniștii publice sau după caz, instanțelor judecătorești.
Dat fiind ca d-na este presedintele asociatiei de proprietari, ramane sa va adresati fie politiei fie instantei de judecata