avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot violent

multumesc frumos pentru mesaj.va scriu printre lacrimi, caci si in seara asta am avut parte de o primire "calduroasa" acasa, adica cu un cutit amenintandu-ma ca ma taie bucati si de data asta n-am mai putut sa fug.nu avem copii, stam intr-un apartament cu chirie, probabil vecinii deja s-au obisnuit cu urltele scoase de el si cu toate amenintarile aduse mie, dar nimeni n-ar avea curaj sa vina ca un eventual martor.crezand pana in al 12-lea ceas ca se schimba, am facut un credit ipotecar prin "prima casa", credit care de altfel s-a si aprobat, este pe numele meu, el fiind coplatitorul.cui va ramane apartamentul?intentionez ca in momentul in care pot sa am certificatul de casatorie sa bag divortul si sa gasesc undeva unde pot sta temporar.chiar nu pot insotita de un politist sa vin sa-mi iau macar hainele si lucrurile personale?in timpul divortului ce "drepturi" are asupra mea?poate sa zica ca am parasit domiciliul?
sub amenintarea lui am luat bani din gestiune si i-am dat, asa ca s-a invatat si la asta? ce pot sa fac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 09:32, 16 Decembrie 2009
Stimata doamna, am rugamintea sa scrieti mesajele in continuarea celui initial pe care l-ati postat si sa nu mai deschideti topicuri pe aceeasi tema!
Referitor la faptul ca ati luat bani din gestiunea societatii la care lucrati , fapta se cheama delapidare si este pedepsita conform prevederilor legale! Faceti rost imediat de bani si puneti-i la loc in gestiunea societatii , altfel nu va vad bine deloc!
Nici un politist nu are dreptul sa vina cu dvs in casa pentru a va "asista"...este o problema personala pe care trebuie sa v-o rezolvati singura! Parerea mea , fiind si inchiriat apartamentul , este sa procedati cum v-am sfatuit: plangere penala si uitati de haine! Le veti recupera mai tarziu ! Uitati si de cumparare apartament fiindca daca este trecut ca si coplatitor inseamna ca dvs singura nu aveti venituri suficiente pentru a beneficia de acel credit! Mutati-va undeva cu chirie pana la pronuntarea divortului!Si restituiti imediat banii caci este grav: va puteti pierde si locul de munca si puteti sa fiti si condamnata (chiar si cu suspendare dar veti avea cazierul patat)
Din nefericire,astfel cum v-a consiliat dl.Mihai,trebuie sa introduceti actiune de divort in care sa faceti dovada releleor tratamente la care ati fost supus,cu acte si martori.Daca ati fost lovit sau agresata,scoateti certificat medico-legal care sa ateste agresiunile suferite.
Gasiti-va pana la solutionarea divortului si eventualului partaj,un domiciliu provizoriu,cu chirie ,pentru a scapa de situatia deranjanta in care va aflati,
In privinta banilor,faceti tot posibilul sa ii returnati pentru a nu avea si probleme penale
buna ziua!
un sot violent am avut si eu.nu exact ca in situatia doamnei elena3, dar era
a trebuit sa plec de acasa ,aveam 2 copii.unul, baiatul (cel mic) era la mine,fata (cea mare) era la el.
am fost obligata de imprejurari sa merg acasa,pentru a lua hainute celui mic si medicamente(eu avand un salariu de mizerie si neputand suporta cheltuieli in plus cum ar fi medicamente sau haine copilului).
am apelat la ajutorul organelor de politie si cu sprijinul lor, insotita de 2 politisti, am mers la domiciliu spre a'mi lua cele necesare copilului.
mi s'a spus insa ca nu este de datoria politistuluisa faca aceasta treaba si ca in casa nu vor intra.
am intrat asadar singura si , de fata cu fata care avea 14 ani si cu 2 politisti la usa, cu usa deschisa ,sub privirile lor, am luat bataie de la ,,sot''
asadar , stimata doamna,poate ca i'ati putea indupleca pe politisti sa va insoteasca , insa nu vor intra in casa daca fostul sot nu le va da voie si nu se stie ce veti pati in casa
mare grija si doamne"ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot violent care ma ameninta cu moartea elena3 elena3 va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament in timpul procesului de divort vb1 vb1 Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)