avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mentiune Carte Funciara in partea B
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mentiune Carte Funciara in partea B

Buna ziua,
Ce valoare juridica are o mentiune notata la partea B a Cartii Funciare?Am crezut ca doar sarcinile din sectiunea C pot produce efecte juridice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aqua regia , utilizator 08:34, 18 Iunie 2020
Ce fel de mentiune? In partea B sunt trecuti proprietarii, iar in partea C sarcinile. La ce va referiti mai exact?
Este vorba despre o interdictie de instrainare care a fost radiata din sectiunea C dar care totusi a ramas in aceasta sectiune B si imi genereaza mari neajunsuri.
Poate o astfel de mentiune sa duca la alienabilitate juridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de inalienabilitate Alexandra2214 Alexandra2214 A si B au incheiat un contract de donatie a unui teren prin care A in calitate de donator a transmis lui B proprietatea terenului si B si-a asumat pe de-o ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cu uzufruct claudiu7 claudiu7 Am un contract de v-c cu uzufruct pentru bunicii mei, acestia au decedat, ce acte sunt necesare pentru a putea sa vand apartamentul si sa imi cumpar alt ... (vezi toată discuția)
Oug 40/1999 privind protectia chiriasilor sorin_g sorin_g Cui se adreseaza art.44 din OUG 40/1999? Eu am inteles ca art.44 din OUG 40/1999 se refera la interdictia de instrainare doar a imobilelor nationalizate, ... (vezi toată discuția)