avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Posibile denumiri pentru o asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Posibile denumiri pentru o asociație

Bună ziua,

Am înțelesc, din ce am citit pe net, că denumirea unei asociații (ONG) poate include și cuvinte precum: Grupul, Institutul, Clubul etc.
Este acceptată și varianta de „Centru”, de ex: Asociația Centrul pentru comunicare?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AndreeaMaria21 , utilizator 10:18, 24 Iunie 2020
Atat timp cat denumirea nu crează confuzie cu institutii /autoritati oficiale și bineinteles daca nu exista ong -uri cu denumire asemănătoare atunci nu ar trebui sa fie o problema.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Bună seara,

Dacă nu are elemente de similaritate cu alte ONG-uri sau instituții, atunci nu ar trebui sa întâmpinați probleme.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de organizare ? gigelas gigelas Buna seara, As dori sa-mi fac o Asociatie,Intreprindere Individuala,IF,club,etc.dar nu stiu pentru care sa optez. Obiectul de activitate ar fi turism pe ... (vezi toată discuția)
Imi mentin drepturile castigate daca schimb denumirea? 2007makk 2007makk daca schimb denumirea...adaug ...din romania...si o schimb din ong in asociatie...mai beneficiez de statutul ...de interes national? (vezi toată discuția)
Denumire asociatie in engleza Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Poate sa imi spuna cineva cum se procedeaza daca doresc sa infiintez o asociatie si vreau ca denumirea sa fie in limba engleza? Tot la Ministerul ... (vezi toată discuția)