avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se schimba modul de calcul al pensiei?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se schimba modul de calcul al pensiei?

Pe la noi, prin Teleorman, circula acum un zvon cum ca, incepand cu 1 sept.2020, cei ce isi vor depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta, vor fi defavorizati, astfel ca li se vor calcula pensii mai mici decat pana la 1 sept. a.c. Multe persoane care se incadreaza in varsta si vechimea de pensionare isi fac cereri solicitand degraba, pensionarea. Este ceva adevar in aceste zvonuri??
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2020
cdragomir, utilizator
Cel mai recent răspuns: cdragomir , utilizator 12:26, 22 Iunie 2020
In prezent sunt aplicabile prevederile din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Zvonistica este intretinuta si de emisiunile tv unde se dezbate subiectul. Sunt pareri si pareri, dar este aplicabil numai ce se publica in MO.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarațiile televizate ale unui ministru, grupa i de muncã și normele de tehnicã legislativã palangranu palangranu daca sunt pensionat anticipat din 2012 si nu mi-sa luat in calcul anii lucrati in grupa intiia eu nu pot beneficia de recalculare pentru a iesi la pensie cu ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru cei cu contracte intrerupte de mai multe ori/ somaj s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o situatie..... Dna F. este nascuta in 1960. Din 1980 pana in 1995 a lucrat cu contract pe perioada nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Exista aceasta lege ? este propus vreun proiect de lege in acest sens? mar4905 mar4905 Exista in legislatia romaneasca , privind conditiile de pensionare, vreo lege sau articol de lege , sau cel putin vreun proiect de lege propus de ... (vezi toată discuția)