avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar, plată sultă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar, plată sultă

Buna ziua. Am in derulare un proces la judecatorie cu privire la un partaj imobiliar. Cumnata mea a solicitat o sultă, iar eu si sora mea dorim s-o despagubim platindu-i sulta. Urmatoarea sedinta va conta pentru deliberarea hotărârii judecatoresti avand la bază evaluarea necontestată de numeni. Deci, avem evaluarea, deci si suma, acceptul nostru al surorilor, dar noi, surorile n-am hotărât cât să solicităm instanței. Eu as dori să achit toată sulta, ea, sora, la fel. Cum trebuie să mă adresez instanței în acest scop?
Apoi, după obtinerea hotărârii ce fac cu hotărârea? unde o duc si cum ii dau banii cumnatei? care este procedura pentru ca in final să pol face modificarea in cartea funciară? NU doresc ca doamna cumnată sa declanseze executare silită. Eu ce ar trebui sa fac
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 07:18, 22 Iunie 2020
Cumnata mea a solicitat o sultă, iar eu si sora mea dorim s-o despagubim platindu-i sulta.

Pana aici, toate bune..
dar noi, surorile n-am hotărât cât să solicităm instanței. Eu as dori să achit toată sulta, ea, sora, la fel.

Oare ce vreti sa ziceti ? NU v-ati inteles cu sora cine ramane cu cota cumnatei ? Nu o impartiti egal ?
Mai departe ce faceti, ramaneti amandoua in indiviziune ?
Conteaza ce ati cerut fiecare de la inceput .. Cine a inceput procesul si ce a cerut fiecare ?
Banii ii puteti da prin banca si cumnata sa va dea declaratie ca a primit sulta cf hotararii si ca nu mai are pretentii, Cu hotararea si declaratie se radiaza sarcina din cartea funciara si se intabuleaza pe numele proprietarilor/ proprietarului in cotele cuvenite.
Mergeti la notar, se redacteaza declaratia, veniti cu op-ul si se autentifica.

dar nu ati ajuns inca acolo.. lamuriti cum vreti sa partajati intre dvs si sora.

Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
Vreau să împart in mod egal cu sora mea cota pe care o primim de la cumnată prin plata sultei, dar în inscrisuri (imtampinare, etc) noi n-am exprimat nici o cotă. Am afirmat că vrem să-i plătim sulta cumnatei. Cand trebuie să facem cunoscut Instanței intențiile noastre? Asta e, că n-am cerut instantei cotele si nu stiu când și cum trebuie făcut cunoscut acest lucru. Cine a început procesul? Cumnata a început procesul caci a vrut bani. Si noi vrem să-i dăm ((a declansat proces pentru ca a supralicitat valoarea apartamentului).
Multumesc pentru al doilea răspuns. Deci mergem la notar, ii dam banii cumnatei si inregistram cotele (sarcina nu este inca inregistrată inca in CF pt ca nu s-a emis hotarârea judecatorească.
Deci atat as dori să-ntreb cum trebuie să mă exprim instantei cu privire la cote? Să trimit acum o scrisoare, o întâmpinare?
Cănd ar trebui depus (chiar în timpul sedinței? ) si Cum se numeste ceea ce trebuie să scriu pentru a mă exprima?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
silvia159, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu sulta. Packer Packer Buna ziua. As dori sa cumpar un apartment care a fost lasat ca mostenire la doi frati. Acestia mai au o sora de care zic ei ca nu au mai reusit sa dea de ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi ... Victoria Adamescu Victoria Adamescu In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi impart averea lor... cumnata mea pretinde ca fiul meu să ii dea cota din constructii jn schimbul ... (vezi toată discuția)