avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Bună seara, sunt căsătorită de 4 ani jumate și am o fetita de 3 ani și 2 luni. În data de 10 februarie 2020, soțul meu a părăsit domiciliul în urma unei dispute și de atunci nu a mai contribuit cu nimic la creșterea copilului. Domiciliul în buletinul lui este încă acelasi. Menționez ca nu este și nu a fost angajat dar venituri a avut ca a lucrat la negru.
Divort nu as baga eu, dar as face o plângere pt abandon de familie. El nu baga divort ca să nu plătească pensie alimentara. Ce ma sfătuiți sa fac?
Multumesc
sa cereti pensie de intretinere, chiar daca nu divortati. Pensia nu ar elegatura cu divortul, asa ca puteti cere in instanta pensie.
Plangere pt abandon depuneti degeaba.
Buna seara,
Puteti cere pensia alimentara (care se va stabili pe salariul minim net pe economioe) dar va sfatuiesc sa si divortati si sa solicitati
- exercitarea in comun a autoritatii parintesti,
- stabilirea domiciliului minorei la mama
- pensie de intretinere
- program de vizitare.
Infracțiunea de abandon de familie presupune cu totul.altceva decât va imaginati dvs asa ca discutati cu un av inainte de a formula plângeri penale fara rost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)
Intrebare 19o3 19o3 Ma numesc Doru Adina Maria,am 39 de ani,am o fetita de 6,5 ani,divortata.Pentru ca tatal minorei nu platea pensie alimentara,i-am schimbat numele fetei.As dori ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)