avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotărârii judecătorești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotărârii judecătorești

Buna seara . Am 2 minorii din alta căsătorie cu domiciliu la tata si imi refuza dreptul sa le vad si sa le iau in vacanta conform hotărîri judecătorești pe motivul că este pandemia. Cui pot sa ma adresez si ce pot face pentru a le lua ținînd cont ca ele vor sa vina . Multumesc frumos si anticipat.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:00, 22 Iunie 2020
Buna ziua,
Mergeti cu hotararea la DJASPC, ar trebui sa va poata ajuta.
Daca nu... la un executor judecatoresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ele vor sa vina sesizati executorul.
Puteti face si alte demersuri.
acest răspuns util
Executor judecătoresc.
Notificați tatăl ca o sa respectați programul de legături personale al minorelor apoi mergeți la data stabilita împreună cu martori, eventual cineva de la Dgaspc ca să constate ca tatăl s-a opus predării minorelor. Apoi executați silit.
acest răspuns util
Bună ziua,

Apelați la un executor judecătoresc pentru a pune în executare hotărârea judecătorească.
La acest moment nu mai suntem în stare de urgenta și, prin urmare, interdicția lui de a va lăsa să vă vizitați copiii este strict abuziva.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe langa executare silita, se poate face si plangere penala pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, in speta dvs avand incidenta art 379, alin 2 Cod Penal!

Alte discuții în legătură

Drept de custodie copil, incalcat GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Daca mama copilului meu nu respecta deloc sentinta judecatoreasca si nu imi incredinteaza copilul asa cum scrie in sentinta judecatoreasca ce pot face ... (vezi toată discuția)
Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)