avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înființare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înființare societate comerciala

Bună ziua!
As vrea sa știu dacă este normal și firesc ca o consultație cu un agent din domeniul contabil pentru înființarea unei societăți comerciale sa fie tarifata contracost fără a fi depuse demersurile în acest sens, sa îți ceara bani pe discuția preliminara, fără a înainta demersurile necesare înfntarii societăți respective cu aceasta firma de contabilitate ???
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:50, 23 Iunie 2020
Buna ziua.
Consultatia se desfasora preliminar intocmirii/depunerii documentelor in scopul infiintarii firmei. Asadar, da, consultatia se plateste separat de costurile ce implica infiintarea acesteia. Evident, in baza unui contract de prestari servicii incheiat intre client si firma de contabilitate. Este normal sa fie tarifata, alfel exista riscul ca , drept urmare a informarii, clientul sa vrea sa-si depuna singur dosarul la onrc, in vreme ce contabilul si-a pierdut timpul la consultanta, degeaba.
si daca nu s-a intocmit acest document,ci doar o factura in valoare de 500 lei din partea firmmei de consultant ,mi se pare cam mult pentru niste informatii care au clarificat niste nelamurii,intr-o ora jumatate,fara a fi instiintat din inainte de eventualuri costuri...
Bun. Dvs. credeati ca aceste informatii sunt gratis? In general, societatile de avocatura si societatile care activeaza in domeniul consultantei - percep un tarif. Personal, 500 lei pentru 1 ora jumatate de discutii nu mi se pare mult (tind sa cred ca daca ati discutat 1h 1/2 - ati avut ceva nelamuriri). Sunt societati care percep si 200 euro / ora + TVA. Tariful este perceput, tocmai pentru a evita situatiile in care persoanele vin la intalnire, primesc informatiile si ulterior nu mai doresc sa colaboreze cu firmele respective.

Piata este libera, fiecare isi poate stabili pretul (aici tine foarte mult si de informatiile primite, complexitatea spetei, etc.). Totusi, daca nu ati fost multumit de servicii, sau considerati ca acei bani nu se cuvin, puteti refuza factura la plata si mai departe vedeti daca societatea va dori sa isi recupere sumele pe cale judecatoreasca. (desigur, aici este o alta discutie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri pentru consultanta infinatare s.r.l andyholding92 andyholding92 Bunz ziua ! As vrea sa stiu si eu daca o consultative pentru infintarea unei societati este normal sa se faca contracost ,fara a fi facute demersurile ... (vezi toată discuția)
Avocati si societatile de consultanta? Iulian81 Iulian81 Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - costuri Borioan Borioan M-am intors de curand din Spania si doresc sa imi deschid o afacere de comert in Ro. M-ar interesa care sunt costurile infiintarii unei societati ... (vezi toată discuția)