avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Ipotecar

Buna ziua.
Am gasit un apartament si vreau sa il iau cu credit ipotecar deoarece pentru prima casa nu sunt inca norme de aplicare.
Proprietarii actuali au o datorie la asociatie de 10.000 € si vreau sa stiu daca trebuie sa achit cei 10 mii inainte la asociatie sau se pot face acte si banca se acopere o parte din datorii si sa scada din pretul apartamentului.
Ex: daca apartamentul costa 50.000€ , in contul proprietarului sa intre 40 mii si o diferenta de 5000€ la asociatie si 5000€ sa pun eu.

Nu stiu cum se poate proceda si nici clauzele notariale nu stiu cum se pun daca e sa fac rost de cei 10 mii .
Cel mai recent răspuns: ghotycul , utilizator 16:47, 23 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa exista adeverinta de la asociatie, suma trebuie achitata direct asociatiei iar vanzatorul va primi doar diferenta de pret.
Legea 196/2018, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor prevede in art 33, al. 2 lit B, posibilitatea ca dvs sa declarati in cuprinsul contractului ca preluati toate datoriile pe care proprietarul actual le inregistreaza fata de asociatie. In acest scop, este necesar ca la autentificarea contractului, proprietarul sa prezinte notarului public o adeverinta emisa in forma prevazuta de lege care sa ateste cuantumul acestor datorii. Deci, le puteti scadea integral din pretul negociat, urmand sa le achitati dvs, in nume propriu, dupa ce deveniti proprietar. Totul este ca banca sa nu aiba obiectiuni in acest sens.
Am reusit sa fac rost de cei 10.000€ .
Imi puteti spune va rog ce clauza sa trec la notar in momentul avansului ?
Proprietarul trebuie sa achite la intretinere , nu stiu daca este deacord sa mergem impreuna sa achitam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament cu restanțe luciangav luciangav Care este valoarea minimă a restanței pentru care se poate pune în vânzare apartamentul proprietarului în cauză? Este vorba doar de cote restante sau de ... (vezi toată discuția)
Creantele mostenite CristiChivu CristiChivu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament nou, iar firma constructoare a acumulat la asociatia de proprietari o datorie de 1000 RON. Eu am cumparat ... (vezi toată discuția)
Plata la vanzare cumparare Irmuresan Irmuresan Buna ziua. Imi spune cineva daca e legal, mai nou, cand cumperi un imobil, sa achiti diferenta de bani in fata notarului sau se poate doar prin virament ... (vezi toată discuția)