avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces pentru încredinţarea minorului rezultat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces pentru încredinţarea minorului rezultat in urma concubinajul

buna ziua! Situaţia mea in mare, sta cam asa. V-as fii recunoscatoare daca m-ati sfatuii ce pasi trebuie sa urmez. Impreuna cu fetita de 1 ani si 10 luni si tatal ei locuiam la domiciliu iubitului. Eu avand domiciliu la bunicul meu. De cand fetita a implinit varsta de un an am plecat impreuna la munca in Anglia. Ea a ramas in grija bunicii paterne dar cu sprijinul nostru material exclusiv. Concubinul meu are in prezent un comportament violent verbal si fizic asupra tuturor din jurul lui, exceptand copilului. Este alcoolist, sufera de tulburări anxioase, uramand tratament de la psihiatru. Dupa 3 luni in Anglia, mi-a luat banii din contul meu in timp ce eram la munca, i-a baut si i-a jucat la jocurile de noroc. A accidentat o Masina, l-au arestat preventiv pentru 11 ore si i-au dat drumul pana la judecata. El a ales sa fuga in Romania. La o luna jumate, dupa ce am strans bani, ca am ramas cu datorii ca sa aiba el bani sa plece acasă m-am dus acasa. După o luna am plecat inapoi in Anglia pentru 2 luni sa mai strang ceva bani pentru o casa si intretinerea micutei. In tot timpul asta el muncea la Bucureşti, dar toti banii ii juca la cazino, ii bea. Cumparasem o maşină , sh, pe numele meu el a luat-o de acasa fara acordul meu si a vandut-o pe o suma infimă unor persoane din apropierea casinoului. Acum eu m-am intors din Anglia, am stat 14 zile in izolare, la domiciliu tatalui meu ,si va scriu din microbuz. Merg sa iau fetita , si sa ne mutam la domiciliu tatalui meu. Intrebarea mea este, ce pasi trebuie sa urmez? Am auzit ca ar trebuii sa completez la Politie o declaraţie in care sa specific unde plec cu fata. La asistenţă socială mai trebuie sa apelez? Mentionez ca tot timpul in care am fost plecata doar eu am sustinut material intretinere micutei. Vorbeam zilnic mai bine de o ora cu soacra mea, interesandu-ma de starea ei, de activitatile ei. Tatal fetitei lucreaza la Bucureşti si toti banii castigati ii bea, neavand cazinouri deschise a inceput sa joace online. I-a luat chiar si alocatia fetitei fara acordul meu. Eu păstrându-i alocatia pe card. Mi-a luat datele si folosea banii pana am observat si i-am mutat alocatia intr-un cont in euro, unde nu stie datele. Ar fii multe de povestit, dar ma rezum la atat. Am incercat sa discut cu el sa imi dea procura sa plec in Anglia cu micuta. Acolo am loc de munca si cea mica ar avea alt viitor, dar nu vrea. In conditiile in care i-am promis sa mergem la un notar in care sa facem un contract cu promisiunea ca de 2 ori pe an ii duc fetita să -si petreaca timp cu ea. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:09, 25 Iunie 2020
Sfatul meu... discutati cu un avocat si cereti in instanta stabilirea domiciliului copilului la dvs., pensie alimentara, program de vizita...
Alta solutie, in situatia dvs., nu vad.
Multumesc pentru sfat!

Ionut.ion a scris:

Sfatul meu... discutati cu un avocat si cereti in instanta stabilirea domiciliului copilului la dvs., pensie alimentara, program de vizita...
Alta solutie, in situatia dvs., nu vad.

Daca sunteți în România mergeti la avocat roman.
Daca locuiti în UK acolo veti rezolva ca sa nu va complicați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa dai afara concubin violent AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El ... (vezi toată discuția)
Custodie nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut Buna seara, am următoarea situație: acum aproximativ 10 ani m-am căsătorit cu fostul soț, din căsătorie a rezultat o fetita , la vârsta de 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)