avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este obligatorie introducerea in cauza a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este obligatorie introducerea in cauza a beneficiarului autorizatiei de constructie

Am chemat in judecata Primaria pt anularea unei autorizatii de constructii vadit ilegale. Se vede de la o posta ca e ilegala.
doar din simpla lectura a titlului actului este evidenta incalcarea legii, fara a fi necesara administrarea niciunei probe si nici macar vreo sustinere.
Pot sa ii zic instantei sa nu mai introduca in cauza beneficiarul autorizatiei de constructie, ci sa solutioneze cererea strict impotriva primariei emitente??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:32, 28 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie introdus și acesta, deoarece nu ii este opozabila.
Asa mi se pare si mie logic...
Insa legea nu spune deloc asa:

Potrivit prev. art. 78 alin. (1) C.pr.civ, doar În cazurile expres prevăzute de lege, precum şi în procedura necontencioasă, judecătorul va dispune din oficiu introducerea în cauză a altor persoane, chiar dacă părţile se împotrivesc.
Potrivit alin. (2), În materie contencioasă judecătorul va pune în discuţia părţilor necesitatea introducerii în cauză a altor persoane.
Iar potrivit prev. art. 16 ind. 1 Legea 554/2004, Instanţa de contencios administrativ poate pune în discuţie, din oficiu, necesitatea introducerii în cauză a tertilor, precum şi a altor subiecte de drept.
Asadar in cauza de fata nu este prevazuta la art. 78 alin. (1) necesitatea expresa a introducerii beneficiarilor in cauza.
Introducerea acestora in cauza nu a fost solicitata de niciuna dintre parti.
Imprejurarea daca raportul juridic dedus judecăţii o impune poate fi cel mult o chestiune de fond, solutionabila potrivit alin. (4).
Proba legalitatii si temeiniciei actului administrativ poate fi admisa doar prin dosarul administrativ.
Nu exista nicio contestatie referitoare la aspecte factuale, care sa necesite administrarea de probe suplimentare.
Nu exista nicio aparare sau vreo proba pe care beneficiarii sa o poata aduce pe fondul cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respins inadmisibil Ana maria Fetcu Ana maria Fetcu Am formulat actiune in contencios administrativ prin care am solicitat anularea unei hotarari. Am parcurs procedura prealabila, am introdus actiunea in ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă "cu mențiunea de a formula concluzii pe aspectul cadrului procesual pasiv, ..."? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Prin citatia primita mi s-a pus in vedere urmatorul lucru: \"Cu mentiunea de a formula concluzii pe aspectul cadrului procesual pasiv, pe ... (vezi toată discuția)
Care este rostul introducerii în cauză a altor subiecte de drept? aidu aidu ART. 16^1 Legea 554/2004 Instanţa de contencios administrativ poate introduce în cauză, la cerere, organismele sociale interesate sau poate pune în ... (vezi toată discuția)