avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se solicita stornarea unei facturi incasate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se solicita stornarea unei facturi incasate

Buna ziua
Am o problema cu un beneficiar al unui contract de prestari servicii de asistenta tehnica. Concret, am intocmit pentru acesta o serie de documente si servicii de asistenta conform contractului intre parti, dar nu am intocmit efectiv un raport care sa sumarizeze toate aceste activitati. In contract scrie clar ca activitatea poate fi prestata prin telefon, email sau alte mijloace de comunicare. Prin urmare exista mailurile prin care trimit toata "marfa" conform contractului. In luna ianuarie 2020 am taiat o singura factura pentru o suma impartita in 2 transe, incasate pana la momentul emiterii facturii. Firma mea este neplatitoare de TVA. Acum, pe 25.06.2020, vine si imi spune ca factura respectiva a fost refuzata la plata (desi este achitata si am platit impozit la ea) intrucat nu este insotita de Raportul de activitate conform legilor contabile din Romania. Sa stornez factura si sa returnez banii si sa refacturez conform raportului de activitate (care clar nu il va semna, desi am corespondenta la greu care confirma prestarea serviciilor).
Este legala solicitarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:17, 27 Iunie 2020
Foarte corect. Fara raport de activitate nu se poate. Si acest raport de activitate trebuie agreat (semnat) de ambele parti si numai dupa aceea intocmiti factura. Incercati sa va intelegeti si redactati cat mai repede raportul de activitate cerut. Asta asa stiti pentru viitor. Asa cum ati facut e ca si cum le-ati bagat pe gat acea valoare din factura si acum platiti-o prostilor.
Puteti sa nu returnati banii dar va va trebui un avocat bun, daca se va ajunge in instanta. Si ei sunt de vina caci odata platita factura, se presupune ca au acceptat ce prestatii ati cuprins dumneavoastra in ea ca executate.
Mie imi cam miroase cam ciudat. Nu va suparati. Daca cadeti la un acord pe un fel de raport, stornati si returnati doar o parte din bani.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Multumesc mult pentru raspuns, dar nu am de ce sa stornez nimic. Am vrut sa inchid amiabil situatia pentru ca suma convenita era de 2500euro/luna. Dupa 6 luni de munca a platit doar 2500euro in total. Am facut un alt contract pe valoare fixa astfel incat sa termin odata cu ei pentru ca erau neseriosi si ulterior am vazut ca si tepari, fara niciun fel de ghilimele. Practica lor era sa obtina tot ce se poate de la cineva pe vorbe, iar ulterior cand venea vorba de bani gaseau tot felul de scuze. Cand am vazut ce se intampla si ce fac de fapt am vrut sa ma retrag si au inceput cu amenintari. Iar factura a venit dupa ce au platit, nu inainte. Pentru ca ma mai pusesera sa fac factura ca platesc si am ajuns sa le stronez, chiar daca eu platisem impozitele. Multumesc inca o data pentru sfat. Voi elabora o forma de raport care va cuprinde si toata corespondenta confirmata de ei.
Precizez ca factura este din ianuarie, contractul s-a inchis pe 28.02.2020, iar ei vin cu aceasta solicitare de stronare pe 25.06.2020. ... Nu este totusi depasit termenul in care puteau sa "refuze" la plata o factura deja achitata pe 05,01.2020?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
MIVA2020, utilizator
Trebuie sa vedeti clar ce e trecut acolo in contact legat de aceasta problema. Poate rezolvati amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal stornare factura catalinm75 catalinm75 Am urmatoarea problema: sunt prestator de servicii, sunt evaluator ANEVAR si am un SRL. Am o divergenta cu unul dintre clientii mei, in sensul ca: 1) A avut ... (vezi toată discuția)
Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)
Stornare factura neincasata mawpfa mawpfa Buna seara, Am emis o factura, clientul nu a platit-o niciodata, am inchis firma, el cere acum stornare. E legal? Cum sa stornez o factura care nu a fost ... (vezi toată discuția)