avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Termen legal stornare factura
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Termen legal stornare factura

Am urmatoarea problema: sunt prestator de servicii, sunt evaluator ANEVAR si am un SRL. Am o divergenta cu unul dintre clientii mei, in sensul ca:

1) A avut un pic de smekerie in el si nu a semnat contractul de prestari servicii, ca acolo scrie clar ca nu poate influenta evaluatorul iin sensul nerespectarii standardelor de evaluare , sau sa impuna ce valoare doreste in raportul de evaluare. Asta e motivul pentru care, cred eu, nu a vrut sa semneze.....

2) Cu toate astea, a platit cat i-am cerut. Ideea e ca, la urma, cand i s-a prezsentat raportul de evaluare pentru imobilul pentru care a cerut evaluarea, i s-a parut ca valoarea din raport nu reflecta propriile asteptari cu privire la asta. Si a iesit scandal.

3) Ma ameninta cu plangerea pentru inselaciune, desi eu am dovada pe mail ca i-am trimis si contract si am si factura respectiva.

Vrea stornarea facturii. Sunt de acord cu asta, pentru ca, cu asa un nebun nu mai vreau sa am de-a face......

Intrebare:

- cum ies din povestea asta?
- care e termenul legal de stornare a facturii? Trebuie sa o stornez asa, sau trebuie sa astept sa imi faca vreo cerere in acest sens?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:48, 14 Mai 2023
Nu e niciun termen și nicio alta procedura. Ii dați si factura stornata. Ii restituiti banii pentru ca s-a facut plata la prima factura (si va da o chitanta sau banii vi-i vireaza in cont ca sa fie si dovada platii) și gata.
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
george-neagu, moderator
In final, veti vedea daca se intampla ceva la primul control ANAF la firma dvs. Trebuie prezentate documente clare. In lipsa unui contract de prestari servicii semnat de parti, ce document a stat la baza emiterii facturii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se solicita stornarea unei facturi incasate MIVA2020 MIVA2020 Buna ziua Am o problema cu un beneficiar al unui contract de prestari servicii de asistenta tehnica. Concret, am intocmit pentru acesta o serie de documente ... (vezi toată discuția)
Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune! catalinm75 catalinm75 Plangere penala pentru inselaciune! In urma cu exact un an de zile am prestat un serviciu pentru cineva. Asa traiesc eu, sunt prestatorul unui anumit tip de ... (vezi toată discuția)