avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune locuri de veci

Buna ziua! Problema in cauza: Parintii decedati ....dupa care nu am avut ce mosteni... doar doua locuri la cimitir concesionate pe numele decedatilor . Intrucat perioada de concesiune a locurilor de veci a expirat , noi, copiii nu putem plati taxa la cimitir pt inca o perioada de concediune pana nu aducem declaratie ca avem "VOCATIE SUCCESORALA PT 2 LOCURI CONCESIONATE PE 25 ANI de tatal nostru." Ce inseamna asta? ....o simpla declaratie notariala...sau trebuie sa facem SUCCESIUNEA....??
Multumim pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:25, 5 Iulie 2020
Trebuie sa faceti succesiunea si sa anexati la cerere o copie dupa actul de mostenitor.
Daca sunteti intentionati sa preluati in concesiune respectivele locuri de veci este obligatoriu sa depuneti document legal care sa ateste ca sunteti rude cu titularul contractului de concesiune
Nu e clar, trebuie sa fac succesiunea doar pt prelungirea concesiunii sau e suficient o declaratie notariala? Imi poate da un raspuns clar un avocat in domeniu? Multumesc !
ART. 116 Lg 36/1995 republicata

(1) La cererea moştenitorilor, notarul public poate elibera certificat de calitate de moştenitor, care atestă numărul, calitatea şi întinderea drepturilor tuturor moştenitorilor legali, cu respectarea procedurii prevăzute pentru eliberarea certificatului de moştenitor, exceptând dispoziţiile privind masa succesorală.
(2) Certificatul de calitate de moştenitor se eliberează cu respectarea procedurii prevăzute de prezenta lege pentru eliberarea certificatului de moştenitor, stabilindu-se şi cotele succesorale.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) au aplicabilitate şi în situaţia în care s-a eliberat anterior certificat de moştenitor.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)
Taxa de concesiune pt cimitir Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, v-aș ruga sa îmi explicati daca 1.trebuie sa plătesc vreun impozit pentru cele doua locuri de veci ale părinților mei, in afara de faptul ca ... (vezi toată discuția)