avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare din SRL-D in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare din SRL-D in SRL

Buna ziua. Sunt administrator si asociat unic al unui SRL-D, cu activitatea suspendata din 2017. In luna iulie a acestui an, am inteles ca am obligația să transform societatea in SRL. Având în vedere că nu doresc să reiau/ continui activitatea, ce pasi trebuie să urmez pentru transformarea denumirii și ulterior a închiderii societății ?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Loredanasava, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loredanasava , utilizator 16:12, 1 Iulie 2020
Bună seara,

Începeți prin a schimba societatea din srl - d în srl și ulterior solicitati radierea societății.

Pentru schimbare în srl ar trebui sa aveti:
- Cererea de verificare disponibilitate si/sau rezervare firma (original), completata cu 3 denumiri, in ordinea preferintelor.
- Dovada privind plata taxei de registru (separat pentru rezervare firma, respectiv emblema):
-Cererea de inregistrare (original) ;
- Daca este cazul, declaratia-tip pe propria raspundere semnata de asociati sau de administratori din care sa rezulte, dupa caz, ca:
persoana juridica nu desfasoara, la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani
persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratia-tip
- Dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei (original);
- Daca este cazul, acordul pentru utilizarea denumirii, prevazut de art. 39 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (copie)
- Actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor actionarilor/decizia asociatului unic, original.
- Certificatul de inregistrare (original)
- Actul constitutiv actualizat (original);
Daca este cazul:
- Avizele prealabile prevazute de legile speciale (original);Imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original);
-Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.
Multumesc tare mult pentru informatii!
O intrebare ( stupida, probabil) : in ceea ce priveste imputernicirea/ delegatia, o pot întocmi si semna eu personal sau trebuie legalizata la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume firma la onrc geoagiu geoagiu Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru schimbarea numelui unei firme. vreau sa colaborez cu un broker de asigurari si firma trebuie sa contina in ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa / ii / srl-d Florentin01 Florentin01 Buna ziua as dori sa imi spuneti si mie tot ce cuprinde PFA / II / SRL-D si ce ar fi mai bine pentru un tanar antreprenor si care sunt taxele pentru toate ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire firma Boris_B Boris_B Buna ziua, Am 2 intrebari: 1. Sunt doua firme, firma 1 are numele Demo (exemplu) si a 2 - a are numele Beta. Acuma firma Beta vrea sa-si schimbe numele in ... (vezi toată discuția)