Buna ziua.
Am depus o cerere de contestatie la titlu de executaresi constatare clauze abuzive. Executarea silita a incetut in februarie 2017 dar eu am aflat de ea abia in octombrie 2018. Am consultat un avocat dar a trebuit sa-mi formulez eu cererea datorita unor neintelegeri (nu conteaza asta). In cerere am folosit insa doua articole , 443 si 712 ( cu aproximatie nu am acces acum la cerere). Instanta a solicitat lamuriri , avocatul din oficiu primit a formulat ca contestatia la titlu se face in temeiul art 712 parca. Instanta a considerat ca nu e suficient raspuncul si a suspendat cauza pana la noi lamuriri. Nici avocatul nu a stiut exact ce vrea instanta. Suspendarea a fost facuta in 26.06.2019 dar citatia acasa a fost primita pe data de 16.06.2019. Am depus cerere de repunere pe rol in data de 13.03.2020 pe email cu semnatura electronica. Dar la termenul din 25.06.2020 instata a respins cererea ca perimata. Termenul de contestatie este de 5 zile de la pronuntare - asta am aflat intrand pe portalul instantei. Nu am acces la dosar electronic ca este un dosar mai vechi zic ei, si nu stiu pe ce si-a bazat instanta hotararea. Acum am niste intrebari:
- cum se calculeaza termenul de 5 zile de la pronuntare sentinta fiind din 25.06.2020? Care este ultima zi in care pot depune apel?
- Cum se calculeaza termenul de perimare de 6 luni: de la data postei primirii citatiei : 16.06.2019 sau de la data hotararii : 26.06.2019?
- Pot solicita in apel doar judecarea pe clauze abuzive ?
Sper sa ma ajutati cu un raspuns . Multumesc anticipat.
Termen perimare
Chestiuta
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare iar in data de 27.06.2020 instanta a suspendat procesul. . In hotararaea data mi se spune ca se poate depune ... (vezi toată discuția)