Acum 16 ani , mama mea s-a casatorit cu un barbat ce avea casa si un fiu din prima casatorie , eu devenind fiu vitreg, Acum 3 ani ,,tatal meu vitreg a decedat , lasandui mamei mele un act de uzufruct viager, iar fiului legitim un act de mostenire prin care ii lasa toata casa ,inclusiv niste terenuri agricole despre care noi nu stiam si pe care le a vandut ulterior, intre timp mama mea si fiul legitim au mers la notar ,mamacedandui dreptul de uzufruct contra sumei de 10000 de euro,returnabili intr-un an de zile ,Anul a trecut si tot evita sa ne dea banii invocand varii motive puerile ( precum in casa era o colectie de ceasuri scumpe sau mai stiu ce bijuterii pe care nu le am vazut niciodata ) S i eu si mama mea sunt pensionar ,eu 704 lei medical, va cer ajutorul intru-cat nu stim cum sa mai procedam sa ne recuperam macar cei 10000 de euro ? Intrebare am avea si drepturi banesti in urma vanzarii acelor terenuri chiar daca au fost achizitionate inainte si in timpul casatoriei legale cu mama mea ? Va multumesc anticipat pentru raspuns !In urma trecerii impului ne poate da afara in strada , desi noi am gasit si garsoniere si apartamente in aceasta sum ,e adevara in ValeaJiului,dar cel putin nu stam pe strada si fara banii care ni se cuvin , suntem disperati si nu stim ce pasi trebuie sa urmam !
Buna seara,
Daca exista un act scris la notar acel act este, probabil, titlu executoriu.
mergeti cu TOATE ACTELE la un avocat sau executor si veti vedea ce este de facut