avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare suma necuvenita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare suma necuvenita

Bună ziua. Va rog sa ma îndrumați în urmatoarea situatie: am făcut un ordin de plata de la societatea unde lucrez, către un terț căruia nu ii datorăm bani. Am luat imediat legătură telefonic, mi-a promis ca restituie suma necuvenită dar nu mai răspunde la telefon. Fiind greșeala mea, trebuie sa o rezolv. Suma este de 1500 lei. Pentru o firmă nu e mult dar ptr mine e un salariu. Care ar fi calea cea mai corectă și mai puțin costisitoare? Va multumesc
Societatea care a efectuat plata se indreapta impotriva tertului care a primit plata. Nu puteti dvs. - in calitate de angajat al societatii platitoare sa va apucati sa recuperati suma.

Demersul apartine firmei platitoare.
Numai societatea are calitate procesualea activa într-un eventual proces pt recuperarea plății nedatorate.Societatea poate sa faca o notificare pt a incerca o soluționate amiabilă ?un proces impotrivampersoanei sau poate recupera prejudiciul de la dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita? Ana671 Ana671 Buna seara. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o anumita banca. Pana in luna februarie 2013 am platit ratele la timp si in totalitate ... (vezi toată discuția)
Plata eronata catre o societate RMD RMD In anul 2011 o societate(1) a primit o suma ce trebuia sa intre in contul altei societati(2) de la care avem factura emisa,dar dintr-o eroare pe ordinul de ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)