avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere si ingrijire copil

Buna ziua,

Daca mama a solicitat la angajatorul ei suspendarea contractului pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si se reintoarce in activitate mai devreme de 2 ani, pentru a obtine stimulentul de insertie, in ce conditii ar putea sa continue tatal pentru urmatorul an, cresterea copilului?
Poate sa formuleze cererea de suspendare CIM catre angajatorul sau daca unul dintre parinti a stat deja si acum obtine si stimulentul de insertie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:15, 3 Iulie 2020
Buna ziua,
Nu este posibil d.p.d.v. legal ca un parinte sa inceapa serviciul si sa primeasca acel stimulent si celalalt sa beneficieze de concediu.
Deci... fie reveniti dvs. la serviciu si intra tatal in CCC, fie reveniti si beneficiati de acel stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata georgiana55 georgiana55 Buna ziua! Sunt insarcinata si in momentul de fata ma aflu in concediu de risc maternal. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele detalii: - dupa ce eu ca mama imi ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata sau mama Ral_uca Ral_uca Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)