avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen procura notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen procura notariala

buna ziua,

tatal meu are o casa unde m-a trecut si pe mine coproprietar
acum 3 ani am dat o declaratie notariala cum ca renunt la oritce drept si imputernicest pe tatal meu sa faca ce crede de cuviinta si cu partea mea, inclusiv vanzare fara nici o pretentie
dupa 3 ani in care nu a facut nimic im i spune ca trebuie m ers din nou la notar urgent deoarece procura dureaza doar 3 ani
nu am vazut nici un termen pe document si sunt curioasa sa stiu daca este adevarat
in prezent in extrasul de caret funciara eu apar ca si copropietar al casei

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 15:45, 4 Iulie 2020
Cei 3 ani vin din Codul Civil.
Dreptul de proprietate nu se stinge prin declaratie notariala ca renuntati la orice drept.

Art. 2015 Cod Civil - Durata mandatului

Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru vanzare imobil Oana Gabriela Oana Gabriela Am dat o procura pentru vanzare imobil in 2004, prevedere expres(vanzare, reprezentare instanta, etc.), cand expira aceasta procura de drept, daca nu este ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate pentru o procurã robertsega32 robertsega32 Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest ... (vezi toată discuția)
Procura negrila negrila buna ziua, Am procura de administrare societate facuta de administratorul societatii. in baza acestei procuri am prezentat eu , in locul administratorului, ... (vezi toată discuția)