avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua,de la cate zile de ingrijiri medicale primite se considera fapta penala si implicit dosar penal? Multumesc
Precizati care este fapta.
Buna seara,in data de 16.06.2020 circulam cu bicicleta regulamentar pe o sosea din Bucuresti cand brusc aproape in mijlocul unei intersectii vehiculul din fata mea a oprit brusc masina si cineva a deschis usa din spate si eu am intrat involuntar in ea,mai pe scurt m-am trezit cu portiera masinii in fata mea si in urma acestui incident eu m-am ales cu obrazul taiat.
Trebuie sa aveti peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a fi angajata raspunderea penala si presupun ca nu o sa aveti.
Pentru daune materiale si morale aveti dreptul sa va indreptati catre instanta civila.
Si ce este sub 90 zile nu este infractiune sa inteleg?adica soferul respectiv nu risca nimic?
Din punct de vedere al raspunderii penale nu risca nimic.
Raspunde din punct de vedere al raspunderii civile delictuale, din acest considerent v-am spus ca trebuie sa mergeti la instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier biciclist Andi andi Andi andi Buna seara,in data de 16.06.2020 circulam cu bicicleta regulamentar pe o sosea din Bucuresti cand brusc aproape in mijlocul unei intersectii vehiculul din fata ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie ciprian andreescu ciprian andreescu Buna seara. Am si eu o intrebare: ce sanse am sa castig un proces in care un sofer ce era stationat pe partea dreapta, pe trotuar, eu mergand pe bicicleta, ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente henton henton Buna ziua, acum cateva zile am fost agresat in trafic de catre persoana din dreapta soferului (o femeie) , am apelat 112 si m-au indrumat catre cea mai ... (vezi toată discuția)