avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto, traversare prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto, traversare prin loc nepermis

Bună seara, acum un an jumate in timp ce circulam regulamentar am accidentat o persoana cu handicap care traversa seara prin loc nepermis cu o roaba. Am fost citat la parchet, primul procuror mi a dat clasare.. Dar a fost facuta o contestatie din partea insotitorului. Menționez ca persoana a avut peste 90 de zile de îngrijiri medicale. Acum trebuie să ma prezint in fata judecătorului de camera preliminara. Aștept ceva sfaturi sau la ce sa ma aștept. Nu am permisul retinut. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:17, 5 Iulie 2020
Probabil se solicita desfiintarea ordonantei si trimiterea cauzei la procuror in vederea completarii urmaririi penale.
Angajati-va avocat specializat care sa studieze dosarul si sa va acorde asistenta juridica in fata instantei.
Dacă victima a traversat prin loc nepermis nu este în mod automat și vinovat.. Dacă locul în care victma a traversat drumul nu are în apropiere (aproximativ 100 m) marcaj pietonal nu se poate considera că victima a traversat printr-un loc nepermis.
În altă ordine de idei, dinamica producerii accidentului trebuie analizată mai în amănunțime. Există posibilitatea ca impactul să fie evitat de către conducătorul auto cu toate că victima s-a deplasat neregulamentar.
Angajați un avocat specializat. Consultați un expert tehnic judiciar auto (vezi lista de consultanți al acestui forum)
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala danezu danezu BUna ziua in urma cu 3 luni tatal meu a fost implicat intr-un accident in apropierea unei treceri de pietoni. La aproximativ 15m de trecere un individ aflat ... (vezi toată discuția)
Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. la ce pot să mă aștept? colceriumari-bv colceriumari-bv Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime Alin-Marius81 Alin-Marius81 Bună ziua, am și eu o întrebare- in cazul unui accident cu victime în cazul acesta accidentarea unui pieton pe trecerea de pietoni Poliția este sau nu ... (vezi toată discuția)