avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua!

Am 17 ani și 6 luni. Sunt în plasament la bunica mea, din prima zi de când m am născut deoarece părinții nu m au vrut. Ea are 71 de ani. Am o relație cu iubitul meu de 2 ani și jumătate. El are 20 se ani. Ne înțelegem foarte bine, a făcut pentru mine ce n a făcut nimeni niciodată. Este lângă mine oricând, la orice ora, ma asculta și ma înțelege. Vrem sa ne mutam împreună, nu mai ma înțeleg deloc cu bunica mea, diferența de vârstă dintre noi își spune cuvântul. La mine nu exista posibilitatea sa ne mutam. Vrem cu chirie. Banii nu sunt o problema, problema este ca nu știm dacă vreunul dintre noi poate sa pățească ceva având în vedere ca bunica mea nu este de acord sa ma mut.
Va rog frumos, îmi poate spune cineva ce consecințe sunt din punct de vedere legal? Nu am nevoie de sfaturi cu privire la situație, vreau doar sa știu dacă exista consecințe legale sau dacă ma poate obliga cineva sa ma întorc acasă. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandra2201 , utilizator 14:36, 5 Iulie 2020
Buna ziua,
Daca este vorba de o plecare de buna voie, nu pateste nimeni nimic dar ebine, inainte, sa incercati sa mai stati pana impliniti 18 ani si atunci ....
Inca ceva, incercati sa aveti si grija si respect pentru bunica, avand in vedere ca ea v-a crescut
Dacă reușiți sa discutați cu bunica și înțelege și e de acord cu plecarea dvs, nu este nicio problema. Dacă nu, mai așteptați 6 luni și va puteți muta cu iubitul.
Sunt mult mai multe lucruri la mijloc.
Da, plecarea sa fie de buna voie, bineînțeles, dar sigur el nu pățește nimic având în vedere ca eu sunt minora iar el major?
Mulțumesc frumos

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca este vorba de o plecare de buna voie, nu pateste nimeni nimic dar ebine, inainte, sa incercati sa mai stati pana impliniti 18 ani si atunci ....
Inca ceva, incercati sa aveti si grija si respect pentru bunica, avand in vedere ca ea v-a crescut

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
Alexandra2201, utilizator
Pai asta este problema. Ca nu este de acord. De aceea întrebam dacă din punct de vedere legal eu sau el putem sa pățim ceva. Mai ales el, care este major.

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Dacă reușiți sa discutați cu bunica și înțelege și e de acord cu plecarea dvs, nu este nicio problema. Dacă nu, mai așteptați 6 luni și va puteți muta cu iubitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat de acasă Suricottera Suricottera Am vârsta de 16 ani iar iubitul meu de 22 suntem într-o relație de 2 ani de zile și din mai multe motive ne-am dorii sa ne mutam împreună problema è ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa Andra244 Andra244 Bună! Am 17 ani jumătate și vreau sa ma mut la iubitul meu. El e major,suntem de aproape un an împreuna. Vrem sa ne facem viața frumoasa amandoi,iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)