avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensia si concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensia si concediul de odihna

Am depus cererea de pensionare,incepand cu 1 iulie 2020 si pentru ca anul scolar se incheie la 31 august nu vor sa mi plateasca 10 zile din concediu de odihna scazindu-mi cate 5 zile pentru lunile iulie si august.Am facut o parte dn concediu in vacantele anterioare(22 zile)urmand sa fac restul(40 zile)in iulie si august si-mi platesc 30.Este corect?Pe de alta parte,contractul de munca se desface la data emiterii deciziei de pensionare si pana atunci pot face 10 zile de activitate care sa-mi fie platite?Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Chiriac Tiberiu Gabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 9 Iulie 2020
Despre ce fel de pensie este vorba?
Limita de varsta cu 42 ani vechime efectiva.
In speta, la incetarea c.i.m. (data comunicării deciziei de admitere a cererii de pensionare) angajatorul va trebui sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuate.

Dvs nu aveti dreptul la toate cele 62 de zile de CO, intrucat CO se acorda proportional cu zilele efectiv lucrate.(altfel spus, doar pentru perioada de la 01.01.2020 pana la data incetarii c.i.m.)
la invatamant este o situatie speciala.Anul incepe la 1 sept si se termina la 31 aug(anul calendaristic urmator).Inteleg asa:daca-mi vine decizia incepand cu 15 aug. am muncit 11 luni si 14 zile si-mi scade concediu cu numarul de zile ramase pana la 31 aug(inclsiv)cand se inchie anul scolar.Corect?Multumesc!
Nu este vorba despre anul universitar , ci de anul calendaristic ...
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii NEfes NEfes Buna ziua Am fost angajata la o școala pe perioada determinata ,1 sept 2018 -31 aug 2019 in care aveam 62 de zile Co .. Eu îmi luasem doar 25 de zile de co ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat mary8040 mary8040 Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Buna ziua! Va rog mult, daca se poate, sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Sunt profesor titular. Am revenit in activitate la 1 iulie 2019 din ccc. Din ... (vezi toată discuția)