avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la sange pentru recoltare.
Am primit o dovada fara drept de a conduce, 9 puncte si 1305 lei amenda.
Astazi am fost sa fac contestatie pentru ca am inteles ca aparatul poate afisa gresit sau ca nu are metrologia facuta.
Mi-a spus cineva ca exista un certificat de grefa cu care poti conduce sau poti da un examen pentru redobandire ca sa-l pot recupera dupa 30 zile.
Daca am facut contestatie si astept aceste zile dupa acel certificat de grefa sa pot conduce, intre timp pot sustine examenul, sau macar la sfarsitul judecatii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:32, 30 Iulie 2020
Determinarea concentrației de alcool cu alcooltestere în aerul expirat este legala și prevăzută de art. 88 alin. 4 din Oug195 /2002.
Art.88
(4) Stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat se face de către poliția rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat și verificat metrologic.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
latka, utilizator
[ link extern ]

Aici apare contestatia si nr de dosar, am scos hartia si am fost la IPJ Prahova unde mi s-a comunicat ca ei nu au permisul meu si sa revin in alta zi..
Dupa ce am plecat, am fost si la politie la mine in comuna sa pun o intrebare legata de permis si mi-au spus ca nu am drept de a conduce pana nu se solutioneaza cazul...eu ce sa mai cred?
Sunt niste mincinosi, nu e nici un caz de solutionat, era daca aveati alcoolemie poeste o,41 mg/l in aerul expirat.


latka a scris:

Determinarea concentrației de alcool cu alcooltestere în aerul expirat este legala și prevăzută de art. 88 alin. 4 din Oug195 /2002.
Art.88
(4) Stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat se face de către poliția rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat și verificat metrologic.
[ link extern ]


Pe lângă OUG 195/2002 și RAOUG 195/2002 mai studiați și alte acte normative care coroborate conduc la concluzia că determinarea concentrației de alcool în aerul expirat cu ajutorul etilotestului este ilegală.
În jurisprudența veți găsi hotărâri judecătoresti care, atât la instanța de fond, cât și la cel de apel, care anulează procese verbale de contravenție întocmite de organele de poliție pentru conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice a unui autovehicul.
Spor la studiu.
ing. Ioan Ciobanu
Dacă e omologat și are verificarea metrologica in termen nu exista instanță să-l contrazică.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta acest proces verbal? Samoschi Samoschi Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L Și 9puncte amendă=1305 lei? Mulțumesc! (vezi toată discuția)