avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la sange pentru recoltare.
Am primit o dovada fara drept de a conduce, 9 puncte si 1305 lei amenda.
Astazi am fost sa fac contestatie pentru ca am inteles ca aparatul poate afisa gresit sau ca nu are metrologia facuta.
Mi-a spus cineva ca exista un certificat de grefa cu care poti conduce sau poti da un examen pentru redobandire ca sa-l pot recupera dupa 30 zile.
Daca am facut contestatie si astept aceste zile dupa acel certificat de grefa sa pot conduce, intre timp pot sustine examenul, sau macar la sfarsitul judecatii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:32, 30 Iulie 2020
Nu există etilmetru in nicio lista oficiala BRML. Se cheamă etilometru și asta e aparatul trecut în lista, la poziția 35. Mai are sens sa comentez restul? Nu, bineînțeles.
[ link extern ]
In plus, ce nu le spuneți celor interesați de problema e ca o hotarire a unei instante nu e izvor de drept, asa ca dacă ați dat peste spețe cu final "fericit" pentru cel care a suflat în "etiltest" nu înseamnă nimic.

-combatem ideea, nu persoana. mulțumesc-
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)