avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de insertie

Buna ziua! Cu cate zile inainte de a implini copilul varsta de doi ani trebuie sa revin la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie? Mentionez ca tatal nu poate lua indemnizatie in luna tatalui pentru ca nu a realizat venituri impozabile. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 7 Iulie 2020
Sunt doua variante:
- fie reveniti cu cel putin 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie reveviti cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap .... aici nu se tine cont de luna tatalui

Salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
Multumesc pentru raspuns! Eu in lege nu am gasit decat ca pentru a beneficia de stimulent trebuie sa revin cu 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. Nu inteleg care e logica revenirii la serviciu cu 90 de zile inainte in cazul in care tatal nu are dreptul la luna lui?
Eu am inteles ca indiferent ce face tatal cu luna lui,pt acea luna nu se acorda stimulent de insertie. Daca mama revine la munca cu cel putin 90 de zile inainte,atunci primeste stimulent fara intrerupere ,inclusiv pentru luna tatalui. Sa inteleg ca,daca revin la serviciu cu 60 de zile inainte pot beneficia de stimulent de insertie chiar daca tatal nu isi ia luna lui?
Vedeti HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor - art.4^1 alin.6

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna..am și eu o problema..deci eu am luat indemnizație creștere,copilul ... Camelia Marinela Camelia Marinela Buna..Am și eu o problema..Deci eu am luat indemnizație creștere,copilul o să facă 2 ani pe31 mai..Eu nu mă mai pot întoarce la serviciu și aș vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! pentru a beneficia de stimulent de insertie daca ... Lala2018 Lala2018 Buna ziua ! Pentru a beneficia de stimulent de insertie daca data nasterii copilului este 21.01.2019 care ar fi data la care ar trebui sa ma întorc si sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elainepage elainepage Buna ziua, Am nascut in noiembrie 2014 si am optat pentru concediul de crestere a copilului de 2 ani. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie dupa ... (vezi toată discuția)