avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

ma poate ajuta cineva cu un sfat!!!!
Am avut o societate infintata in 2002 care nu a avut avtivitate pana in decembrie 2007, in decembrie2007 am inceput sa fac achiziti intracomunitare pana in aprilie 2008 cand am cesionat firma cu active si pasive,de carand am fost chemat la politia economoca care de fapt ma acuza de evaziune fiscala de fapt de neinregistrarea facurilor la finante, mi-am contactat fosta contabila care sustine ca a inregistrat totul in contabilitate, ce e de facut???? pentru ca sincer nu mai inteleg nimic din aceasta situatie,
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Claudiu Petrescu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:10, 30 Decembrie 2011
sa va spun mai exact, firma pe care am avut-o den 2002 nu a desfasurat nici o activitatea pana in dec 2007, atunci am adus 4-5 masini din germania pe netto,mentionez ca am avut pe perioada dec-aprilie 2008 4 delegati care mergeau dupa masini pentru societatea mea,dar acuzarea se refera la perioada aprilie - dec 2007 sant sant acuzat cica de sustragerea de la inregistrarea facturilor prin care am produs cica un prejudiciu statului de circa 250.000 euro,oare din 4-5 masini in valoare de circa 8000 euro pe care le-am adus eu in perioada dec 2007 cum sa se faca un asa prejudiciu, nu inteleg de loc,
Daca este vorba de perioada aprilie -dec 2007, cand dvs. aveati calitatea de asociat /administrator la acea societate, trebuie sa demonstrati cu documentele firmei, ca nu ati avut activitate si ca nu dvs ati efectuat actele de comert. Totusi avocatul dvs. care va reprezinta va trebui sa se implice, sa demonstreze ca nu dvs ati efectuat acele acte de comert.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Aveti dreptul de a contesta ceea ce nu este corect si legal stabilit.
Sunteti doi care va puteti descurcasub aspect juridic , dvs si avocatul.
Pana la urma v-au aratat probele concrete ?

avocat Claudiu Lascoschi
am infintat in anul 2002 o societate care nu a avut activitate pana in luna dec 2007cand am inceput sa achizitii intracomunitare de autoturisme.In ianuarie 2008 sa depus balanta pe ultimul trimestru din 2007 inclusiv toate declaratiile la fisc,mi-am continuat activitatea comert cu autoturisme pana in circa 15 aprilie cand am cesionat ssocietatea ,mentionez ca contabila a depus o parte din declaratii la finante dar nu toate, la inceputu lui aprilie 2008 mi-am schimbat contabilul din motive personale orcum intentionam sa cesionez firma cu tot activul si pasivul existent, mi-am adunat toate facturiile de pe primul trimestru fiscal din 2008 uitate sa le duc la vechiul contabil si le-am dus noului contabil sa imi inregistreze toate facturiile care de fapt erau inca in termenul permis de lege de a fi depuse. noul contabil mi-a pregatit toate declaratiile si urma sa fie depuse la finante.Intre timp am gasit un cumparator interesat de firma mea si de stocul de marfurii(ca 80.000 euro) si sa grabit sa facem actele repede de cesiune, deoarece el era din alt judet, asa ca contabilul meu nu reusise sa inregistreze declaratiile de Tva la finante deoarece mai avea circa 10 zile timp si am inmanat toate documentele contabile si toate declaratiile de Tva noului administrator c:)re mi-a promis ca se ocupa el de inregistrarea lor, defapt trebuia decat sa la duca la finante, intre timp sunt acuzat de avaziune fiscala deoarece acele declaratii nu au fost inregistrate de catre noul administrator .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat????
Este greu de dat un sfat fara a se analiza in amanunt dosarul.
La o prima vedere se pare ca ati fi vinovat.
Ati incheiat un act juridic din care sa rezulte obligativitatea cesionarului in sensul mentionat de dvs.?
Ati incheiat un proces verbal din care sa rezulte toate actele pe care le predati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma criss256 criss256 Buna ziua, Am cesionat partile sociale ale firmei mele catre o cunostinta.In momentul cesionarii firma avea tva de plata la bugetul statului de 21.000 ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale firma BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in ... (vezi toată discuția)
Contract neinregistrat la itm alinavic alinavic Buna ziua! Pb. mea e urmatoarea: Am preluat in iulie 2009 o firma. Imediat dupa preluare am fost chemata la ITM pt. solutionarea unei sesizari. O persoana a ... (vezi toată discuția)