avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declarație beneficiar real - ASOCIAȚIE
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declarație beneficiar real - ASOCIAȚIE

Pentru asociații mai este necesar a se depune declarația de beneficiar real în contextul noilor modificări?
Cel mai recent răspuns: Liciu , utilizator 19:53, 12 Octombrie 2020
Am crezut iniţial că termenul de 1 noiembrie 2020 este ultima dată la care se depunde declaraţia beneficiarilor reali pentru anul 2020, iar cel de 15 ianuarie 2021 ultimul termen pentru depunerea declaraţiei pentru anul 2021.
Mă duc luna asta să rezolv problema.
Mulţumesc pentru ajutorul dumneavoastră!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca asociatia este infiintata in 2020, sau daca ati depus deja o prima declaratie privind beneficiarii reali la Ministerul Justitiei, nu mai trebuie depus decat in ianuarie 2021. Daca asociatia exista de anii trecuti, si nu ati depus inca declaratia cu beneficiarul real, atunci termenul de depunere a declaratiei anuale care era initial pe 15 ianuarie si a tot fosta amanat succesiv este pe 1 noiembrie.... deocamdata ( daca nu se renunta de tot sau nu se mai modifica)
Asociaţia este înfiinţată din 2014. M-aş pregăti din timp cu declaraţia aceasta pentru anul 2021. De obicei lumea lasă pe ultima 100 de metri, probabil de data asta aşteptând şi proiectul de lege să fie aprobat. Problema cu această aşteptare ar fi să nu apară o mare îmbulzeală pe la notariate, cum aţi spus şi dumneavoastră mai sus.
Mulţumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia beneficiarului real se depune anual sau doar la modificare? camyfilip camyfilip Buna ziua. Am o asociatie infiintata in baza OG 26/2000, constituita atat din persoane juridice cat si persoane fizice. Declaratia beneficiarului real, avand ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Termen depunere al declaratiei privind beneficiarul real ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este termenul de depunere al declaratiei privind benefciarul real? A fost modificata L129/2019 prin OUG 111/2021, astfel incat redevine ... (vezi toată discuția)