avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cum poate o persoana sa ii transfere, cedeze altei persoane care nu face parte din familia sa un apartament, pe care are clauza renta viagera tatal persoanei proprietare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:13, 14 Iulie 2020
Daca transmisiunea se face in schimbul unei sume de bani, se poate incheia un contact de vanzare pentru nuda proprietate asupra imobilului.

raluk0207 a scris:

Daca transmisiunea se face in schimbul unei sume de bani, se poate incheia un contact de vanzare pentru nuda proprietate asupra imobilului.

Si se poate face fara sa fie prezent cel ce are uzufructul?
Nu. Ar trebui ca si uzufructuarul să semneze contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)