avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional la antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional la antecontract

Buna ziua,

as dori sa va intreb ceva: cei de la fond au cerut completari la dosar, din care unul era: dovada donatiei unui teren intravilan.
Cand am semnat antecontractul nu eram destul de atent la asta, ca apara si terenul intravilan (pe care de fapt este o parcare, dar in cf apare ca si teren intravilan). Pe asta nu pot sa-mi cumpar cu prima casa. Au cerut o dovada a donatiei acesteia.
Notarul nu prea intelege situatia, si as avea urmatoarea intrebare: la antecontractul respectiv, se poate adauga un act aditional/act de donatie, pe care sa mentionam ca dupa semnarea contractului de v-c, primesc ca si "bonus" sau "donatie" terenul intravilan din cf, in pretul scris pe antecontract nu este inclus terenul?
Sau daca nu, cum se poate proceda?
Va rog frumos sa veniti cu idei cum putem proceda.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 23:31, 29 Decembrie 2009
Puteti sa intocmiti un alt antecontract in care,terenul intravilan sa fie inclus in pretul imobilului ca suprafata atasata.Dupa care depuneti la dosar noul antecontract,suma platita ramane aceeasi.
Bafta.
Nu se poate fara alt antecontract? Ceva act aditional, prin care modificam antecontractul curent? Si oare cum sa procedam la redactare? Ca platesc altfel pt. terenul respectiv, sau este bonus/donatie...?
Nu va recomand sa inlocuiti acuma anteCVC-ul daca dosarul e la fond deja. Asta ar "complica" si asa ingreunatul sistem!
Se poate act aditioanl la anteCVC. Daca am inteles eu bine mai este un teren intravilan (parcare de fapt) care nu apare in anteCVC-ul initial dar pe care vreti sa fiti sigur ca il veti primi de la vanzator?!
Eu va proprun sa faceti act aditional la antecvc-ul initial, deci o completare la el, cu privire la ceea ce se cumpara, apartamnet , casa ... cu xx teren aferent, precum si cu suprafat de ... teren intravilan, care serveste drept parcare, pe care vanzatorul se obliga sa o asigure anexat imobilului.
Asta trebuie sa mearga!
Deci problema este ca terenul intravilan apare in antecontract, si asta nu le place celor de la fond (prima casa da credit numai pentru locuinte, si la mine din antecontract reiese ca eu de fapt cumpar apartamentul si inca un teren). Le trebuie dovada donatiei acestui teren - ca sa fie sigure ca numai apartamentul cumpar, pt apartament se da creditul. Asta cum se poate redacta? Ca si act aditional? Si ce sa precizam in actul aditional? Ca terenul care apare in antecvc este donatie din parte vanzatorilor dupa semnarea cvc?
Problema dvs este foarte simplu de rezolvat!
Se face un cadastru de dezmembrare si un act de dezmembrare prin care se separa acel teren de apartament. Apartamentul vi se vinde dvs in baza acel;ui antecontract modificat ulterior de notar conform actului de dezmembrare. Terenul dezmembrat vi se vinde sau doneaza separat de catre vanzator.Preferabil vanzare fiindca taxele sunt la fel! In acest fel cei de la fond nu vor mai avea nemultumiri legate de teren fiindca nu va mai aparea in acte!B-)
Succes!

Alte discuții în legătură

Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan in aceeasi curte cu intravilan!buna ziua! doresc sa cumpar un teren care este 2000mp intravilan ... stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care este 2000mp intravilan si 700mp extravilan in aceeasi curte. Vanzatorul propune ca pentru a scapa de procedura ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare - cumparare dan_plescan dan_plescan La 15-12-2017 am incheiat la notar un antecontract de v-c pt doua suprafete de teren invecinate apartinanad aceluiasi proprietar si i-am platit integral ... (vezi toată discuția)