Buna seara. Doresc sa cumpar 1teren pe numele copiilor mei minori(10ani si 6ani). Se poate?
Apoi se poate sa intocmesc un contract de comodat pentru a construi o cladire (casa-sediu social) pe firma?
prin urmare e vorba de o donatie.
n-ar fi mai simplu sa explicati unui avocat in conditii GDPR tot ce vreti sa faceti?
fiindca aveti in momentul de fata doua vulnerabilitati potentiale (in functie de situatia dvs familiala/ juridica):
- donatiile sunt atacabile in justitie dupa decesul donatorului, iar o donatie catre un minor e ... cusuta cu ata alba;
- contractele de comodat sunt destinate uzului curent (de fapt sunt niste contracte de inchiriere fara caracter oneros), or aici dvs vreti sa schimbati destinatia imobilului (din teren in cladire de birouri)
daca e vorba de lucruri mai complexe care pot include interzisi, de ex., lucrurile trebuie cantarite cu atat mai atent.
Cadastru gresit
LadyInRed
Buna ziua,
Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc.
Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 ... (vezi toată discuția)
Uzufruct
PD
Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac: vreau sa cumpar pentru fica mea un teren pe care sa -si construiasca o casa. Banii pentru teren ii dau eu, casa ... (vezi toată discuția)