1.Va rog sa imi spuneti daca pensia alimentara poate fi mai mare de 1/4 din venit daca doresc acest lucru. Adica doresc de buna voie sa platesc 1/2 din salariu si acest lucru sa fie stabilit prin sentinta judecatoreasca.
2. Dupa decedarea socrilor bunurile lor raman singurei fice ideea este daca sunt bunuri comune sau bun propriu avand in vedere ca suntem casatoriti?
3 Un imobil achizitionat inaintea casatoriei poate ajunge bun comun dupa multi ani de casatorie?
Specificati o suma fixa, cu titlu de pensie de intretinere , instanta de judecata va avea in vedere principiul interesului superior al minorului.
Instanta de judecata va avea in vedere principiul disponibilitatii partilor.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii.
Un imobil achizitionat anterior incheierii mariajului nu poate avea calitatea de bun comun, proprietate devalmasa, dupa trecerea unor ani, in timpul mariajului.
Acesta poate sa fie inclus in comunitatea de bunuri, prin conventie notariala, uzand de comunitatea conventionala, renuntand la regimul comunitatii legale.
Daca stabilesc 1/2 din toate veniturile mele sa se duca către pensie alimentara (fata de 1/4 prevazut in lege) și ulterior îmi vine un titlu executoriu de poprire pe conturi și la job. Se va calcula 1/3 din jumatate de venit 1/2 restul de la pensie ?
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă urmează să fiți executat silit, se va reține 33% din totalul venit net lunar. Nu se va ține cont că plătiți pensie de întreținere.
Ce vreți dvs nu vă iasă pasența, deci de executare silită nu puteți scăpa.
Plus că creditorul printr-un executor judecătoresc, se poate îndrepta și asupra altor bunuri mobile pe care le dețineți, cum ar fi mașină, utilaje, terenuri, diverse bunuri........, și apoi executarea imobiliară, adică vă vinde casa sau casele dacă aveți imobile.