avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

Nu gasesc raspuns la urmatoarele intrebari:

1.Va rog sa imi spuneti daca pensia alimentara poate fi mai mare de 1/4 din venit daca doresc acest lucru. Adica doresc de buna voie sa platesc 1/2 din salariu si acest lucru sa fie stabilit prin sentinta judecatoreasca.

2. Dupa decedarea socrilor bunurile lor raman singurei fice ideea este daca sunt bunuri comune sau bun propriu avand in vedere ca suntem casatoriti?

3 Un imobil achizitionat inaintea casatoriei poate ajunge bun comun dupa multi ani de casatorie?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
Marius0123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:40, 15 Iulie 2020
1. Da, se poate stabili și autentifica la notar.

2. Este bun propriu al moștenitorului și nu intră la partaj.

3. Este bun propriu și nu devine bun comun după căsătorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu are voie sa incalce legea dar poate lua act de intelegerea partilor in sensul stabilirii unei sume si nu obligarea la un procent.

In rest va puteti intelege amiabil la notar si nu e nevoie sa ajungeti in instanta.

In baza legii, bunurile mostemite sunt proprii ale sotului care le mosteneste.

Indiferent de durata casatoriei, un bun propriu nu va deveni comun indiferent cat timp trece.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Specificati o suma fixa, cu titlu de pensie de intretinere , instanta de judecata va avea in vedere principiul interesului superior al minorului.

Instanta de judecata va avea in vedere principiul disponibilitatii partilor.

Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii.

Un imobil achizitionat anterior incheierii mariajului nu poate avea calitatea de bun comun, proprietate devalmasa, dupa trecerea unor ani, in timpul mariajului.

Acesta poate sa fie inclus in comunitatea de bunuri, prin conventie notariala, uzand de comunitatea conventionala, renuntand la regimul comunitatii legale.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
Daca stabilesc 1/2 din toate veniturile mele sa se duca către pensie alimentara (fata de 1/4 prevazut in lege) și ulterior îmi vine un titlu executoriu de poprire pe conturi și la job. Se va calcula 1/3 din jumatate de venit 1/2 restul de la pensie ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă urmează să fiți executat silit, se va reține 33% din totalul venit net lunar. Nu se va ține cont că plătiți pensie de întreținere.

Ce vreți dvs nu vă iasă pasența, deci de executare silită nu puteți scăpa.

Plus că creditorul printr-un executor judecătoresc, se poate îndrepta și asupra altor bunuri mobile pe care le dețineți, cum ar fi mașină, utilaje, terenuri, diverse bunuri........, și apoi executarea imobiliară, adică vă vinde casa sau casele dacă aveți imobile.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri/datorii comune Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Am un apartament cumparat prin \"Prima Casa\" inainte de casatorie. Sotul e in Biroul de Credit cu datorii neachitate la banci, de dinainte sa ne ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Plata sultei prin poprire pensie ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Daca cel care trebuie sa plateasca sulta in urma partajului nu are bunuri de valoare decat o masina veche se poate pune poprire pe pensia de ... (vezi toată discuția)