avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

cand decedatul a avut în proprietate mai multe bunuri imobile, este obligatoriu să se facă succesiunea pe toate în aceiasi actiune?
Cel mai recent răspuns: daniel_fergusson , utilizator 10:26, 20 Ianuarie 2021
am inteles
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
dan_plescan, utilizator
Legea nu consideră a fi vânzare ascunsă, deoarece nici un proprietar nu este obligat să-și anunțe copii și nepoții când vrea sa vândă cuiva un imobil sau câte are.

Dacă considerați că s-a făcut donație mascată, asta trebuie sa probați în instanță.

Sunteți sigur că este contract simplu de V/C, și nu este contract de întreținere`?
Buna seara. Consideram vanzare ascunsa nu in sensul legal ci in sensul moral, intru-cat fratii ne-au ascuns faptul ca vor intocmi contracte pt a ne frauda. Apoi nu au facut nimic, precum garduri, vanzari catre terti, ori ale acte de administrare din care sa ne dam seama ca ei sunt proprietari. Au facut doar acte de folosinta, uz, precum inotdeauna. Pana dupa decesul tatei eram convinsi ca toate proprietatile continua pe numele lui si se vor imparti in parti egale dupa moartea sa asa cum el intotdeauna ne-a spus. Cred ca el nici nu a fost constient ca a vandut. Primea intre 6 si 13 pastile zilnic asa ca mereu parea drogat. Probabil ca iau cerut, asa cum se vorbeste la tara in Modova, sa le "dea ceva pamant cu acte" ce poate fi interpretat si ca dare in folosinta, ori donatie. Apoi din cauza paraliziei era imposibil de inteles ce bolboresea. Doar cu ajutorul ("traducerea") doamnei care il ingrijea si se afla langa el permanent noi intelegeam ceea ce el dorea.
Am obtinut copii si am verificat ca sunt contracte normale, fara nici o clauza. Stipuleaza un pret si mentioneaza ca in fata notarului cumparatorul confirma ca a fost platit iar vanzatorul confirma ca la primit. Fapt imposibil, vanzatorul neavand cont bancar si fiind tetraplegic, paralizat de maini, cum a primit bancnotele (milioanele de lei de atunci) ??? In dinti!!! De asemeni se afirma ca vanzatorul a semnat la biroul notarului, cand in fapt ingrijitoarea confirma ca au venit acasa doua doamne care i-au trecut degetul prin tus, iau pus amprenta pe hartii si au plecat.
Apropo, doamnei carea il ingrijea pe tata fratii i-au spus ca vor incheia contracte cu clauza de intretinere, ca vor ingriji de el, dar acum am verificat ca nu este asa. Apoi, tatal nu a facut nici o alta vanzare, doar catre fratii aflati in tara. Abia dupa decesul tatei fratii au facut garduri, imprejmuiri si au pus in vanzare de imediat terenuruile la un pret scazut, sub cel de piata, imaginez pt ca sa imposibiliteze intoarcerea la starea initiala.

In calitate de fii ai vanzatorului si frati ai cumparatorilor, terti fata de contracte, putem cere desfiintarea acestora si intoarcerea la starea initiala, in baza faptelor si a marturiei doamnei care il ingrijea pe vanzator, motivand dol si viciu de consimtamant?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
dan_plescan, utilizator
vreo sugerenta, va rog. pe unde se poate incepe.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de vanzare cumparare ana_panait ana_panait Buna ziua Am nevoie de ajutor pt a sti cum sa procedez si va rog sa-mi raspundeti la doua indoieli; faptul ca in incheierea de autentificare a contractului ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare terren ana_panait ana_panait suntem frate si sora iar tatal nostru, acum decedat, in calitate de vanzator a acceptat sa vanda catre fratele meu un teren, a afirmat ca \"a primit\" pretul ... (vezi toată discuția)
Succesiune daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua Expun si eu problema mea si va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, indicatii In 1994 tatal meu sa inbolnavit grav si de atunci a ramas paralizat ... (vezi toată discuția)