avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reintegrare in spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reintegrare in spatiu

In urma nenumaratelor scandaluri din familie , in urma cu 3 1/2 ani am parasit sotul si apartamentul dobandit in comun , si m-am mutat in alt judet . Mi-am refacut viata alaturi de un alt barbat , la adresa caruia mi-am facut mutatia . Si fostul sot si-a facut o relatie si, nici el nu locuieste in acel apartament , ci la mama sa . Din cauza gravelor probleme de sanatate ale mamei mele , doresc sa ma intorc in judetul originar , la vechea adresa , la mama mea nefiind posibil . Deoarece fostul sot a schimbat yala de la usa , eu nu am actul de proprietate al apartamentului ( nici macar o copie ), iar pe buletin apare noua mutatie , cum ma pot intoarce totusi in apartamentul meu . Mentionez ca mi-am luat doar obiectele strict personale , nu am divortat , nu am facut partaj si nu exista copii minori . Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
marinescu e, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinescu e , utilizator 19:43, 15 August 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să-l contactați pe soț, să vă dea o cheie de la apartament.Aveți în continuare un drept de proprietate asupra apartamentului dobândit în comun. Sigur, poate fi dificil, având în vedere circumstasnțele plecării dvs. Însă există și pâghii legale prin care veți putea intra în apartament, cu toate că acestea necesită timp, cheltuieli și plimbări pe la poliție și pe la instanță, poate. Ar mai exista și modalitatea introducerii partajului, cu sau fără divorț.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părerea mea este că ar trebui să faceți o notificare prin care să-l anunțați pe fostul soț că în data de ... la ora ..... vă veți prezenta la imobil pentru a vă fi predate un rând de chei ale apartamentului. Dacă nu dă curs notificării, veți face altă notificare, prin care să solicitați identificarea unei forme prin care să găsiți o modalitate de exploatare a bunului proprietate comună, respectiv închirierea acestuia, cu aplicarea după caz a art. 641 cod civil.
multumesc . va rog , o astfel de notificare se intocmeste de avocat , de mediator sau o pot compune si expedia chiar eu. eventual un mesaj telefonic sau o convorbire telefonica inregistrata ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
marinescu e, utilizator
Se face de către un avocat și se tranmite prin poștă sau prin intermediul executorului judecătoresc.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yale locuinte fara partaj efectuat Kyu1971 Kyu1971 Buna seara . Ma numesc Cristian .Am marea rugaminte sa ma lamuriti asupra unui aspect . Am divortat acum aproximativ 1 luna , fosta sotie si un 1 copil minor ... (vezi toată discuția)
Mostenire marimarimokus marimarimokus mostenire inainte de casatorie pe contract este doar persoana care a mostenit apartamentul .in cazul divortului se inparte mostenirea si daca nu fostta sotie ... (vezi toată discuția)
Partaj, schimbare yala proprietate comuna marcela_solomon marcela_solomon Buna ziua!Ma numesc Marcela Solomon si apelez la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti ajuta! Sunt divortata de fostul meu sot de anul trecut(2015),dar ... (vezi toată discuția)