avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... daune morale - taxa judiciara de timbru !?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

daune morale - taxa judiciara de timbru !?

Pentru o actiune civila ce are ca obiect tragerea la raspundere si repararea doar a daunelor morale se percepe taxa judiciara, sau este scutita... !?
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 10:07, 17 Decembrie 2009
Buna ziua !
Curtea Consitutionala a stabilit, prin decizia nr. 778/2009, ca dispozitiile art. I pct. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 34/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru sunt neconstitutionale. Astfel, in concordanta si cu art. 6 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale , sunt scutite de taxe judiciara de timbru actiunile avand ca obiect stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri...!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
O persoana juridica trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru daune morale? gabygaby gabygaby o societate comerciala daca deschide un proces catre o alta persoana juridica sau persoana fizica si cere daune morale trebuie sa plateasca taxa de timbru? am ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru olivia stoicescu olivia stoicescu Institutia la care lucrez a primit de la aceeasi persoana (in decurs de cateva luni) 3 sesizari pt.nereguli constatate la o societate,deplasandu-se de fiecare ... (vezi toată discuția)