avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatie.

Buna seara,

Am nevoie de niste informatii, va rog. Anume: de pe data de 1 iulie am stat in izolare. Pe data de 15 am venit la domiciliul parintilor mei. Cu intentia de a ramane si de a depune cerere de divort. In aceste zile I am spus inca sotului ca daca doreste isi poate vedea copilul, diverse activitati. Ideea este ca mi e teama de faptul sa nu l il ia la domiciliul lui. 1. Am inteles ca parasirea de domiciuliu nu ma afecteaza in instanta. Sau da? 2. Poate veni la usa parintilor mei cu tam tam si istericale, eventual cu politie? In acest caz pot fi obligata sa I dau copilul? 3. Pot face plangere, daca ar veni un echipaj de politie, cum ca imi este teama de inca sotul meu. 4. As putea spune politiei prin ce am trecut, anume ca de cel putin 6 luni inca sotul consuma cocaina, ca este violent verbal, emotional. Obliga copilul sa manance ce nu doreste, ca din prost, idiot, tampit, nu l scotea. Ca din luna ianuarie ne am mutat de 2 ori, si in timp de pandemie. Ca a doua oara de unde ne am murat a fost din cauza faptului ca nu a dorit sa plateasca gaz si apa persoanelor de acolo. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
Christinne2013, utilizator
Faptul ca ati plecat nu va afecteaza cu nimic,politia nu are atribuții nici sa asculte poveștile dvs despre căsnicie dar nici sa vina la usa pt a i face soțului program de vizita.Discutati cu un avocat singurul în măsură să vă ajute în această fază pt a demara acțiunea de divorț.Succes.
Va multumesc. In cazul in care nu sunt de acord sa ia copilul la domiciliul lui, momentan, imi este teama sa nu opreasca copilul,pana se stabileste un program de vizita oficial, dar sunt de acord sa vada copilul in prezenta mea, pot chema politia in cazul in care insista sa ia copilul la domiciliul lui?
puteti chema politia cand cineva incalca legea, nu aiurea.
Puteti sa chemați.politia în ipoteza în care soțul devine violent,deranjează linistea si ordinea publică,Va amenința etc.

Christinne2013 a scris:

Va multumesc. In cazul in care nu sunt de acord sa ia copilul la domiciliul lui, momentan, imi este teama sa nu opreasca copilul,pana se stabileste un program de vizita oficial, dar sunt de acord sa vada copilul in prezenta mea, pot chema politia in cazul in care insista sa ia copilul la domiciliul lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului CosminDanielMomirov CosminDanielMomirov Buna ziua! Am si eu o problema si daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscator. In urma cu 5 luni de zile sotul surorii mele a plecat in Germania lucrind acolo ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului după separarea părinților. are dreptul tata să vină oricând vrea sau o poate face doar dacă există un program de vizitare? angi84 angi84 Buna ziua, Am un copil minor si pana acum am fost in uniune consensuala cu tatal baiatului. Dar ne-am certat si el a parasit domiciliul comun si acum vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in proces de divort. viitorul fost sot a inaintat ... Christinne2013 Christinne2013 Buna ziua, Sunt in proces de divort. Viitorul fost sot a inaintat actiune ordonanta presedentiala pentru vizita minor. Intrebarile mele sunt: 1. Am ... (vezi toată discuția)