avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare Generala a Proprietarilor, in perioada de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare Generala a Proprietarilor, in perioada de urgenta...

Buna ziua,
As dori sa stiu cum au rezolvat problema tinerii adunarilor generale in aceasta perioada (pornind de la starea de urgenta) alte asociatii. In cazul nostru trebuia sa o tinem in Martie. Insa pana acum nu am tinut-o.
Ideea este ca nu imi este foarte clar din punct de vedere legal cum stam: la adunarea din martie trebuia sa fie numit presedintele, comitetul, cenzorul (ale caror mandat expirau), trebuia sa fie votat bugetul...
Evident ca in legea de functionare din 2018 nu se acopera astfel de situatii.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
AlainCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 28 Iulie 2020
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este obligatoriu sa furnizati minimum de date relevante
Exista asociatii de proprietari constituite la nivelul unui imobil cu 40-60 proprietari si asociatii de proprietari mamut constituite din proprietarii de la mai multe imobile
Conditionat de numarul proprietarilor din asociatia dv aveti posibilitatea sa convocati adunarea generala in spatiu deschis pastrand distanta sociala
Daca este asociatie de proprietari cu mai multi proprietari ,puteti convoca adunare generala pe imobile sau scari de imobile
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
ynocentta, utilizator
Asociația are 44 de proprietari.
Spațiul deschis nu este chiar o opțiune, din cauza locației.
In general vin in jur de 30 de membri, din care majoritatea peste 60 ani.
Domnu' Costea,
Dupa cum vedeti @ynocentta are dreptate.
Pai daca locatia dvs. nu va permite, schimbati locatia, oricum sa fie in spatiu deschis si cu respectarea cerintelor.
Chestiunea mai importanta este sa faceti convocarea membrilor exact asa cum prevede L 196/2018, inclusiv cu tabel convocator si/sau cu scrisori recomandate cu raspuns platit, altfel "vine" dom' Gica Contra de la Braila si da cu voi de pamant de nu o sa va trebuiasca nici popa la moarte !
Faceti cum vreti, dar recomandarea autoritatilor din Iasi este suspendarea oricaror sedinte de casa scarii, de com. ex, sau ce sa mai zic de AG.
Poate o mai "lungiti" pana spre toamna...
Succes!
Mulțumesc.
Cunosc acest tip de Gică Contra. Inevitabil sunt peste tot. La mine este simplu: când comentează aiurea le ofer opțiunea sa candideze in locul meu, cu promisiunea că îi susțin. De-a lungul timpului unii au trecut prin comitet... Au plecat repede... Și nu au mai comentat.
Ca sa revin. Având în vedere că majoritatea celor care vin sunt cam in grupul țintă de covid, am ales sa tot amânăm. Daca cuiva nu o sa ii placa... O sa vad atunci.
Speram sa se mai liniștească covidul, dar probabil se revine la starea de urgență...
La ce haos este in societate... Încercăm să funcționeze lucrurile așa cum trebuie, sa facem lucrări, sa plătim ce trebuie platit. Până la urmă și cei care comentează se bucura că au gaze, curent, apa, că e lift nou, că se termină reabilitarea,... Iar nemulțumiți, tot timpul se vor găsi. Etc.

Speram sa existe pe undeva niste specificații legale. Care evident sa nu pună oamenii în pericol. Sa ii adun pe toți în parc... Îmi aduce aminte de cascadorii rasului...:)

Mulțumesc, și succes tuturor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

AlainCostea a scris:


Speram sa existe pe undeva niste specificații legale. Care evident sa nu pună oamenii în pericol. Sa ii adun pe toți în parc... Îmi aduce aminte de cascadorii rasului...:)

Mulțumesc, și succes tuturor.

Exista o alternativa legala, ca sa nu organizati o adunare efectiva :

Art.49
(4)Hotararile adunarilor generale se iau in cadrul adunarii generale convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii de luare a hotararilor, dar nu cu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. Pentru situatiile care vizeaza numai proprietarii unui tronson sau ai unei scari, hotararile sunt luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor scarii sau tronsonului respectiv, membri ai asociatiei de proprietari, pe baza de tabel nominal.

Legea nu va interzice a folosi varianta asta, in locul clasicei adunari. Mergeti cu tabelul si validati optiunea fiecarui proprietar.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generală pe timp de pandemie DTonik DTonik La o Asociatie de Proprietari avem nevoie neaparat de o sedinta generala pentru a deschide un cont bancar la o alta banca. Avand in vedere starea ... (vezi toată discuția)
Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)