Buna ziua am si eu o intrebare va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o informatie am lucrat la un restaurant si din cauza stari de urgenta am intrat in somaj tehnic pe 18 martie 2020 restaurantul s-a deschis cu jumatate din personal acum 1 luna astazi ne a chemat pe restul personalului care am ramas acasa sa semnam demisia pentru ca nu mai are nevoie de noi pentru ca nu sunt vanzari si nu ne mai poate plati somajul intrebarea mea este oare e legal ce fac ei?
Buna ziua,
Nu sunteti obligata se semnati demisia, chiar nu va ajuta in cazul in care ati lucrat cel putin un an de zile si doriti sa beneficiati de ajutorul de somaj "normal".
Le spuneti ca nu doriti sa semnati si ca au posibilitatea sa va concediere datorita restrangerii activitatii.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Demisie
Coriina111
Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)