avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Notele de constatare pentru parcări neregulamentare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Notele de constatare pentru parcări neregulamentare ale Poliției locale

Referitor la acele note de constatare pe care Politia Locala le lasa sub stergatoarele masinilor pentru parcarile neregulamentare,exista vreun termen de prescriptie a acestora? Daca nu te prezinti la sediul Politiei Locale sa declari datele de identificare ale conducatorului la gasirea acelei note de constatare,exista vreun termen legal in care ei sunt obligati sa iti trimita prin posta solicitarea datelor de identificare? Si daca exista acel termen si s-a depasit,mai esti obligat sa trimiti datele de identificare?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:13, 23 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici gresiti, am ajuns unde am ajuns din multiple cauze:
1. Nu s-a facut nimic pentru incurajarea si eficientizarea transportului in comun.
2. Nu s-a facut decat foarte putin pentru a exista parcari suficiente.
3. Nu s-a facut nimic pentru ca aceasta politie locala sa nu devina o "armata" privata a primariei. Putea foarte bine sa fie in subordinea politiei si nu era nici o problema ca acele instiintari sa fie trimise de catre politia rutiera. Legal. Politia locala sa faca doar inregistrare video. Asa cum e in toate tarile civilizate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, moderator
1. sunt de acord. Este o problema de educatie, pana la urma intr-un oras automobilul nu este o necesitate (si implicit ar trebui taxat ca un lux).
2. Nu, oricate parcari se vor face, vor fi insuficiente, si oricum nu lipsa parcarilor este problema... In alte tari fie nu poti inmatricula daca nu faci dovada locului de parcare fie accesul in zonele aglomerate este taxat. La noi avem parcari publice in centru goale pentru ca se poate parca pe trotuare, spatii verzi sau pe carosabil deoarece este mai ieftin (nu platesc taxa de parcare dar nici amenda) si chiar mai simplu (e mai aproape de locul de interes).
2. de acord
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu pct. 2 nu va dau dreptate, nu am spus ca nu sunt parcari, ci ca nu sunt suficiente. Nu ma refer doar la parcari in centru. Daca ar exista, concomitent, un transport in comun decent, cu legaturi multiple si rapide intre diferite mijloace de transport, ar putea exista parcari mari (subterane, supraetajate, cu afisaj permanent de locuri libere si pret variabil, legat de grad de ocupare, perioada a zilei etc) incepind de la marginea orasului, pina spre centru. Si nu vorbesc doar de initiativa publica, ci si privata. Reguli comune pentru toti, taxare maxima daca vrei sa intri in centru.

Nu s-ar elimina complet, peste noapte, smecherii, dar specia va merge sigur spre extinctie. Daca nu incerci deloc, nu poti impune reguli.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie politia locala dov dov Buna seara, am gasit in parbrz o invitatie la sediul politiei locale pt ca am blocat pe cineva cu masina. Nu am onorat invitatia, am primit o recomandata pe ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)