avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubire drum de acces trecut în domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubire drum de acces trecut în domeniul public

Am parcelat un teren de 4326 mp in 6 parcele pentru constructie de locuinte si o parcela de drum.In certificatul de urbanism eliberat se specifica faptul ca drumul se va trece in domeniul public.Intru-cat primaria localitatii in care exista terenul nu a contribuit la elaborarea de PUZ (din lipsa de bani) cheltuielile pentru PUZ si parcelare,notar,cadastru au fost personale (7000 euro).Acum cand va trebui sa trec drumul in domeniul public Primaria va trebui sa ma despagubeasca in cazul in care este interesata de a primi in domeniul comunei acest drum (1183 mp) ??Valoarea unui mp in localitate este de 23 euro.As dori un sfat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:21, 22 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e vorba de cesiune: se face cu titlu gratuit. in general, aceste cheltuieli se compenseaza din pretul cerut clientilor ce cumpara teren sau al celor ce cumpara imobile gata construite.
primaria nu e neaparat interesata sa capete niste teren. in schimbul lui, ea va trebui sa aduca la fata locului utilitatile comunale: apa, canalizare, sa faca drum cu trotuare, etc. plus ca firmele de distributie vor trage si ele curent, internet, gaze, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan la drumul principal BogdanL10 BogdanL10 Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren extravilan intr-o comuna si as dori sa stiu daca exsta o varianta mai ieftina pentru trecerea lui in intravilan, ... (vezi toată discuția)
Valabilitate puz tcn1996 tcn1996 Vecinul meu de proprietate a cumparat un lot de pamant peste drum de proprietatea sa si deoarece drumul ii impartea proprietatile, le-a unit, ingloband si ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)