avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informații pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informații pensionare

Buna ziua ,as vrea sa aflu ,va rog , daca ma pot pensiona ,chiar si anticipat avind urmatoarea situatie ; barbat nascut in septembrie 1963 ,lucrez de la 18 ani , lucrez si in prezent , acumulez anul acesta 39 ani de munca neintrerupta in acelasi loc de munca , .In urma unui proces colectiv pentru grupe de munca am obtinut pentru perioada 01.01.1983 - 01.04.2001 grupa a-2-a de munca in procent de suta la suta [ si recunoastere a 6 ani si 3 luni de grupa a 2-a.in plus ] ,Mentionez ca sa deschis in continuare proces ,tot pentru grupe pe perioada 01.04.2001 - 01.04.2004 [vom cistiga si aici grupa si reducere pentru pensionare ], VA MULTUMESC ANTICIPAT .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
nelu 2009tm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:25, 23 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grupele de munca au fost pana la 31/03/2001.
Nu puteti obtine hotarare judecatoreasca tot pentru grupa II si dupa 01/04/2001.
Puteti obtine conditii deosebite.
Da ,desigur ,aveti dreptate , dar ,va intreb , pot iesi la pensie anticipata sau partiala si cu ce penalizari .VA MULTUMESC ANTICIPAT. Cu respect. [ In urmatoarele conditii de munca - barbat ,57 ani,39 ani vechime ,actualmente lucrez ,cistigat in perioada 01.01.1983-31.03.2001 gr a2-a ]
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
nelu 2009tm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Deoarece limita de varsta cu reducerea varstei este inainte de anticipata.
Pensia anticipata este cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard.
Reducerea pentru limita de varsta depaseste cei 5 ani ai pensiei anticipate.
Reducerea de la pensie anticipata(5 ani) nu se cumuleaza cu alte reduceri.
Va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Limita de varsta la 58 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare - buna ziua , v-as ruga sa ma ajutati sa aflu cind ... claudia.24 claudia.24 PENSIONARE - Buna ziua , v-as ruga sa ma ajutati sa aflu CIND SE POATE PENSIONA o persoana-barbat cu urmatoarea situatie = nascut septembrie 1963 , ANGAJAT LA ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu grupa i de muncã nycollemaria nycollemaria Buna ziua,am implinit 50 ani si am o vechime in campul muncii de 28 ani din care 21 ani si 5 luni sunt pe grupa 1 de munca. Dupa ultima modificare a legii ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta keops_mic keops_mic As dori sa cunosc care este varsta la care as putea sa ma pensionez la limita de varsta. Am lucrat : 1977 - 1984 grupa 1 1984-2002 grupa 2 2002-2009 fara ... (vezi toată discuția)