avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu ...

Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu care nu an fost casatorita am un copil pe care tatal a refuzat sa il recunoasca. Timp de 5 luni din perioada sarcinii si 4 luni de la sarcina nu s-a preocupat de mine si copil si am platit singura toate cheltuielile legate de sarcina, lauzie si copil. Acum la 4 luni ale copilului mi-a trimis prin avocat o adresa prin care imi cere o copie dupa certificatul de nastere al copilului in vederea stabilirii paternitatii si a contributiei acestuia la cheltuieli si sa aiba drept de vizita. Daca eu nu il doresc pe tata in preajma copilului pentru ca il consider o influenta nefasta, nu are bani, il suspectez de probleme psihice ce pot face? Daca nu raspund la adresa trimisa imi poate deschide proces ulterior? Ma poate obliga cumva sa fac testul de paternitate acum dupa 4 luni de viata ale copilului in conditiile in care nu si-a asumat nimic pana acum si minte tot timpul legat de diverse aspecte? Ce pot face sa il protejez pe copil? Mi-e frica sa il las singur cu tatal lui si in casa acestuia intrucat i-ar putea face mare rau chiar sa il omoare sau imbolnaveasca pentru ca ma uraste pe mine si vrea sa se razbune prin acest copil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 09:29, 28 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are abia 4 luni copilul..daca de acum ati plecat pe drumul asta, ganditi-va ca pana la 18 ani e cale lunga. Si singurul care va avea de suferit in toata situatia asta, este tot copilul. Cum spunea si When mai sus, aveti destul timp cat pana la 3 ani sa strangeti probe ca nu e un tata bun, dar nu porniti la drum cu ideea asta ca nu faceti decat sa va faultati singura. incercati sa colaborati si sa faceti tot posibilul pentru a avea o relatie ok cu tatal copilului dvs. Sunt si eu mama si va inteleg grija si frustrarea, insa ganditi-va ca totusi e tatal copilului si ca vreti, nu vreti, tot vor avea o relatie. Incercati tot ce tine de dvs ca aceasta relatie sa fie una cat mai buna. Asta spre binele copilului dvs....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității Nina06 Nina06 Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)